Åh herregud, var börjar jag ens? Med Bojjan kanske? Som fick två krampanfall den andra veckan hon var hos mig och jag fick smått panik över att ha tagit på mig ansvaret för en eventuellt epileptisk hund. Hon bor några mil utanför stan nu, hos en fantastisk familj där hon fick både hund- och barnkompisar. Frisk är hon också, inga fler anfall alls. Det känns förjävligt att hon fick flytta, men bra nu. Har landat i beslutet att inte ha hund (aka beslutet att skydda mitt stackars hjärta lite ett tag) och njuta av friheten det ändå ger att slippa ha mer ansvar än nödvändigt.

Och boken då? Jag skriver så datorn glöder efter min redaktörs synpunkter på manuset som är tillbaks hos mig i vända två. Jag blev antagen till Debutantbloggen också, så varje fredag under 2019 finns ett nytt blogginlägg om mitt debutår att läsa där! Det känns läskigt och spännande och helt fantastiskt. Har bokat hotellrum under Bokmässanhelgen och ska upp till förlaget nästa månad för att ta författarporträtt (!) och prata marknadsföringsplan (!!). Kommer bli magiskt!

Men barnen då? Jo tack, Sigge ska börja skolan till hösten så jag har befunnit mig i ett ganska djupt hål av ångest inför skolvalet som vi gjorde i januari. Är ICKE redo för detta.

Studion då? ÅH DET ÄR SÅ KUL, jag har nämligen fått en typ låtsaskollega! Bea som gör silver i egna företaget Atom47 har tagit över butiksdelen som jag aldrig hade öppen pga för mycket laser. Nu har jag någon att äta semlor och snacka skit med, men jag får fortfarande bestämma 100% över min egen verksamhet, precis så som jag vill ha det!

Lägenheten då? Ptja, den är väl färdiginredd och inbodd och känns som hemma nu. Mitt nästa projekt är att styra upp balkongen till en prunkande oas, men det får kanske bli lite roligare väder än +3 och konstanta regnstormar först.

Jul- och nyår då? Ja det är ju det bästa som hänt sedan sist! Firade med familjen i Ångermanland och det såg ut så här:

Kort sagt: livet går som vanligt i tvåhundra knyck och jag längtar tills att allt är klart med boken och jag lämnat manuset på riktigt så att jag kan vila lite mer. Lovade ju mig själv att jobba max 100 procent efter att jag valde att inte fortsätta min anställning på byrån, men det är ju typiskt mig att råka sätta igång ett jäkla bokprojekt istället.

Jaja, värre saker än att ens största dröm i livet går i uppfyllelse har en ju råkat ut för här i livet, så jag överlever nog det här med.

2 reaktioner till “En update efter två månaders tystnad

  1. Glatt att Bojjan har det bra nu iallafall, och hoppas att hon slipper fler anfall. Är alltid imponerad av ditt driv trots livet som händer utan förvarning, kul att du har fått en ”kollega”!

  2. det är SÅ kul att ha skolbarn ändå måste jag säga, även om det är en omställning. (Nu har jag ju aldrig haft skolbarn i Sverige så finns säkert vissa skillnader tror jag, men det är nog ganska likt ändå). Så häftigt att se dem växa in i det där. och att själv växa in i det!

Kommentera