Här kommer tips på en bra dagsutflykt från Malmö – Stenshuvud! Helt på andra sidan kusten och så vackert så man svimmar. Nej inte riktigt, men ni fattar. Traditionsenligt så stannar man på Café Annorlunda och äter deras kakbuffé innan man kör de sista 200 metrarna till parkeringen för att sedan knata uppför berget (okej, vi är i Skåne, så ”berget”).

Barnen ba: Nä inte kakor, GLASS! Herregud. Var tog mina kakgener vägen?

Kolla! Vi kom upp! Barnen är väl där bakom vid klipporna någonstans. Och med ”vi” så menar jag allihopa inklusive Linda! Så här små var barnen sist hon hälsade på, tiden va!?

Sedan körde vi vidare och tog ett körvstopp någonstans längs vägen som såg ut precis så som jag tror att Kuba ser ut. Och när körven var slut styrde vi bilen mot…

… Kåseberga! Nu skulle det turistas deluxe! Lite molningare vid sydkusten denna annars fina sommardag.

Efter att ha bestigit ytterligare ett ”berg” kom vi upp till detta – Ale Stenar! Ett helt PERFEKT utflyktsmål för barn med mycket spring i benen, jag vet inte hur många ”berg” mina barn skulle behöva erövra på en dag för att få slut på energi, men uppenbart är att två inte räckte.

Kolla så springvänligt liksom!?

Och sedan gick vi ner och så åkte vi hem och så var den dagen slut!

2 reaktioner till “Skånsk sommar med barn! Stenshuvud & Café Annorlunda plus Ales Stenar

  1. Nämen, alltså, whaaat?!? Jag var också I Kåseberga och Ale stenar i tisdags… Nu måste jag spana lite extra på mina foton och se om du fastnat på nån bild om vi var där samtidigt. 🙂 vi pratade om kakbuffen på café annorlunda, men mina kids gillar inte heller kakor så vi nöjde oss med bara Kåseberga den här gången. Och glass i smygehuk på hemvägen (hos släkten utanför Trelleborg).

  2. HAHAHAAH alltså SKÄMS för mig själv – jag är så jävla höjdrädd så när vi var där tänkte jag allt utom just springvänligt. Satt min 2,5 åring i vagnen till min mans förtvivlan (som också tyckte springvänligt). OBS barnet var mycket nöjt så ingen skada skedd. 7 åringen fick däremot spatsera runt själv förutom ett smärre ångestanfall från min sida när han ville titta på ”stupet” som alltså inte var så stupigt som i min fantasi? jaja svettades av skräck ändå och gav väl mina barn men för livet men håller i övrigt med om att det var extremt vackert och vi åt mysig lunch i hamnen sedan. Tog finaste semesterbilderna någonsin på vallmo och glittrande hav.

    Ha det fint!

Kommentera