Jag tog mitt mc-kort i oktober 2012 och blev gravid en månad senare. Jobbpendlade som preggo på våren 2013 fram till runt vecka 28, sen blev jag för otymplig. Så föddes Sigge i augusti, sommaren efter blev jag gravid igen och vågade inte riskera nåt eftersom det var massa komplikationer med graviditet nummer ett, Juno snittades ut i april 2015 = ännu en sommarsäsong borta, och sedan startade jag eget företag och det lilla av tid, ork och pengar som fanns kvar försvann.

Förrförra sommaren var jag sjuk av trötthet och hade aldrig fått till att börja köra igen, förra sommaren var tröttheten mindre men jag flyttade studion i juli och det kostade både tid och pengar. Så i fem somrar har jag känt att något stort har saknats i mitt liv!

Och det har nog varit min ledsnaste grej med att bilda familj och starta eget – att den enda hobby jag någonsin verkligen gillat försvann. En sak som kändes så himla mycket jag, som bara var min. Ni som känner mig eller bara följt mig länge vet hur jag kämpade med krypkörningen, hur jag åkte ut till fallskärmsklubbens inhängande parkering alla kvällar efter jobb en hel sensommar och bara körde och körde och körde runt de där konerna på banan jag mätt ut och sprayat upp enligt teoriboken.

Ni minns min ångest över att inte klara uppkörningen – och min glädje när jag nailade den på första försöket trots att jag körde upp privat i en ny stad (och till och med fick beröm av trafikinspektören). Åh vad jag har längtat tillbaks!

Men som det heter – plötsligt händer det. En billig hoj dök upp på Blocket och jag kände att okej: fan nu gör jag det! Det är en 35 år gammal ombyggd Honda CBX 750f som behöver lite kärlek men absolut går att köra med, och till helgen hämtar jag hem henne.

Nu ni, nu blir det åka av!

2 reaktioner till “Gissa vem som ska bli med motorcykel igen?! Ledtråd: det är jag!

  1. Grattis! Det går verkligen att förstå hur mycket detta betyder, förstår precis vad du menar med att något fattas som har fått stå tillbaka som definierar ens person så, och sen äntligen få börja med det igen -härligt!!

Kommentera