Här är en lista på allt som jag är avundsjuk på just nu.

  • Alla som har en motorcykel. Jag är SÅ avis på alla som kör hoj och får se sommarskåne från mc-sadeln. Jag missade typ rapsen?
  • Alla som får bokkontrakt. Ja ni vet ju hur det gick med mitt avtal, och FAN VAD DET SUGER. Jag skulle också suttit här nu och fått ägna min tid åt att bara skrivaskrivaskriva och göra allt det skojiga kring att få debutera som författare.
  • Alla som har lön. Räknade tillbaks lite i tiden och insåg att det var i maj 2013 som jag blev sjukskriven under graviditeten med Sigge eftersom han höll på att födas för tidigt. Sedan dess har jag frilansat, varit föräldraledig och startat mitt AB och inget av detta har gett eller ger en återkommande normalhög inkomst som liknar min tidigare.
  • Alla som har hus. Eller rättare sagt, alla som har hus med en trädgård med plaskpool och studsmatta.
  • Alla som har massor av släktingar i närheten. Sådana som gärna hämtar tidigt på förskolan, tar ungarna ett par kvällar eller en hel helg lite nu och då. ”När var ni ensamma över natten senast?” frågade en kompis för ett tag sedan. Ehh? Det har vi aldrig varit. Eller jo, två nätter när vi rymde på minisemester till Berlin för två år sedan, när mina föräldrar kom ner från Ångermanland en vecka. Annars: noll nätter. På fem år.

Fan vad det suger att vara avundsjuk! Och obs att avundsjuka inte är samma som att vara missunnsam, jag unnar alla människor att få ha det så gött som möjligt! Men passar du in på alla punkterna här ovan så kommer jag tyvärr inte kunna prata med dig av avundsjuksrelaterade orsaker. Det är inte du, det är jag.

3 reaktioner till “En lång lista på sånt som gör att det brinner i mig av avundsjuka

  1. Instämmer på allt, utom motorcykeln. Byter förresten ut den mot en eldriven lådcykel. Är så avundsjuk på alla som cyklar runt med ungarna i en låda.

  2. Av allt det så har jag bara lön. Inget av det andra. Så du kanske kan tänja dig att prata med mig då?

    Jag är också avundsjuk på de med hus/bra lagom stort/dyrt boende och på de med släkt nära. Denna nöt försöker vi just nu kläcka men det är sketans svårt i bostadsbristens urbaniserade Sverige.

Kommentera