Innan jag börjar skriva – detta är (tyvärr) inte ett sponsrat inlägg, utan ett tips i all välmening till alla andra där ute som också vill slå folk på käften och fly landet (planeten?) under en vecka i månaden.

Så:

Jag har PMS. Det hade jag inte innan jag fick barn. Innan jag fick barn hade jag även en väldigt modest mens, och fick aldrig mensvärk. Oerhört provocerande, jag vet. Förlåt. Kan dock trösta er med att det nu var några år sedan och att livet mellan ägglossning och mens är som att befinna sig i helvetets portar. För mig, och för alla omkring mig. Eller, rättare sagt, det var så. Det är inte så längre.

För kanske ett år sedan fick jag tips om att börja äta Efamol eftersom jag inte ville äta p-piller pga gillar inte hormoner. Efamol innehåller nattljusolja som stabiliserar hormonerna och dessutom är bra för hår/hud/naglar. De första månaderna ska man ta tre kapslar/dag för att få upp depåerna ordentlig, och sedan räcker det med en kapsel/dag. Jag slutade med p-piller och började äta Efamol, och märkte snabbt stor skillnad på mina hormonrelaterade toppar och dalar, och till min förvåning blev jag även mer liksom… grundglad. Psyket kändes lättare, inte helt olik en antidepp-variant.

Resultat: steriliserade mig istället för att äta hormoner som preventivmedel.

Jag beställer mina från apotea.se eftersom dom har bra priser, och så här står det på deras sida:

Efamol nattljusolja är ett kosttillskott som innehåller fleromättade omega-6 fettsyror och är extra rik på gammalinolensyra GLA. GLA har stor betydelse för huden och för andra viktiga funktioner i kroppen. GLA kan omvandlas vidare till arakidonsyra, som är en av de vanligaste Omega-6 fettsyrorna i hjärnan. Nattljusolja bidrar till en hälsosam hud. Efamol innehåller också vitamin E som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

På nattljusolja.nu kan man läsa mer om växten. Kapslarna innehåller gelatin så tyvärr är de inte veganska, jag har inte vågat leta efter några andra eftersom dessa funkar så bra men tipsa gärna om ni vet något märke utan.

Nu har jag som bekant valt att sterilisera mig för att slippa tänka på preventivmedel alls, och för min del känns det som världens bästa kombo. Så fort någon på sociala medier ens andas om PMS så skriver jag något störigt käckt om vilken fantastisk lifesaver Efamol har varit för mig, och jag vet inte hur många människor jag fått att beställa hem en burk!

Så, varsågod för världens bästa tips, hoppas att fler blir lika hjälpta som jag!

17 reaktioner till “Efamol – världens bästa kosttillskott mot PMS!

  1. Började med efamol för ca 3 veckor sedan men har fått extremt ont i brösten. Märkte du av några biverkningar när du började med efamol? Får lite flr mig att det kan finnas ett samband.

  2. Men vilket bra tips! Ska beställa så fort det blir den 25:e (imorgon, wihiii! äntligen, fan vad den här månaden har varit extra-lång).

  3. Dum fråga men äter en dem bara under pms? Eller kan man ta en tablett varje dag?

  4. Ohmygod! Kanske är detta det jag letar efter! Hur snabbt gav det effekt? Jag vill slå ihjäl/säga upp mig/flytta från landet NU, och står knappt ut en månad till…

  5. Ååå, måste prova!! Har blivit en bitch utan dess like efter tre barn på kort tid.

  6. Testade du efamol samtidigt som P-piller? Att sluta med piller kan ju också göra humör och pms bättre, tänker jag..

Kommentera