Jag får lite svindel när jag tänker på hur mycket som hänt på kamerafronten de senaste åren! Min första mobil var en Motorola, jag inbillar mig att det var 1998 kanske? Jag hade ärvt den av min lillebror, det var en tung liten klump med värdelös mottagning som inte kunde ta emot mms. Vilket väl knappast spelade så stor roll i och för sig, både bilderna och skärmarna var så korniga på den tiden att de knappt gick att se.

Jag minns när jag jobbade i Norge efter gymnasiet och hade fått min första riktiga lön! På min lediga vecka tog jag bussen till Stockholm, festade på Carmen, köpte en Nokia 3210 och gjorde en tribal runt fotleden på East street tattoo. Joråsåatteh, jag har alltid varit bra på att leva life.

Tribalen finns kvar (märkligt nog med tanke på vad jag jobbar med) men många nya telefoner har hittat sin plats i handen sedan dess. Men visst var det ganska många när allt hände ganska långsamt, innan iPhonen kom och ba BAAAAM! ändrade hela synsättet på telefoner.

Jag är ju Mac-tjej 4 life och nu när det var dags för mig att förnya mitt abonnemang så bidde det en iPhone X och plötsligt kan ta sådana här bilder lite snabbt i farten och jag har helt släppt tanken på att köpa en kompletterande kompaktkamera.

ALLTDÅ KOLLA SÅNT GULL SIGGE ÄR! Helt oredigerad bild för övrigt, bara morgonsol och porträttfunktionen som ger kort skärpedjup.

Alltså jag är så tacksam över att tillhöra generationen som både lekt med kottar och upplevt den här teknikrevolutionen. Och jag tycker att det ska bli sjukt spännande att se var tekniken tagit oss om ytterligare 20 år!

Kommentera