Idag fick jag uppleva något fantastiskt! Och nej, inte bara Lottas veganska kalasbuffé när deras yngsta fyllde två, utan det faktum att jag faktiskt var på kalas utan att konstant behöva bry mig om mina barn från ankomst till avfärd.

Lottas hus har… ja men typ fyra våningar, med liksom halvplan på varje våning. Efter att barnen fikat gick de upp och lekte i ett av kidsens rum och jag kunde sitta själv i köket och dricka kaffe och äta tårta och prata med andra vuxna människor. Det var en kvinna där som jag aldrig träffat förut och jag minns fortfarande hennes namn, var de bor, ålder på hennes barn och vad hon jobbar med. Och ja, det är verkligen något att blogga om, efter att ha lidit av sömnbristdimma i flera år.

För lyssna här: Jag känner att jag är på väg ur den där dimman efter några månader av faktiskt helt okej sömn. Periodvis sover Juno fortfarande skitdåligt, men bara under väldigt korta sessioner, och på det stora hela så kan vi nu faktiskt helt ärligt säga att jo – nu sover båda barnen oftast hela nätter. Ibland kommer någon av dem in till oss under natten och lägger sig, men de somnar oftast alltid om direkt och tortyren i att kliva upp och liksom behöva greja med något två, fyra eller tio gånger per natt, den är inte så närvarande i allt jag gör längre. Och detta har lett till att min kropp verkar minnas vad den ska göra på natten. Dvs ingenting.

Så nästanutbrändheten, väggen eller vad vi nu ska kalla det, den känns inte direkt som ett hot längre. För jag har åtminstone den ena foten i något annat nu för tiden, något som inte är lika klafsigt och tungt att gå omkring i.

Ja jävlar hörni, det är nästan så att jag själv borde ha kalas när jag tänker efter. 2018 kommer vara värt att fira, det känner jag på mig!

En reaktion till “2-årskalas: ljus i januarimörkret!

  1. Ååååååhåhåhåh vad härligt! Så Skönt för er!
    Jag drömmer fortfarande om ljusare i tider i sömnhelvetet men tror och hoppas att det går framåt!

Kommentera