En gång i tiden fanns det en fenomenal app för Blogspot som hette Blogger+. Sedan slutade den finnas och det är faktiskt en av anledningarna till att det tex tar fyra dagar för mig att sammanfatta min vistelse i Stockholm. I Blogger+ kunde man lägga in bilder och texter i fält var för sig, och sedan drag’n’droppa dem så att bilderna och texterna kom i den ordningen man ville. Dessutom kunde man spara som utkast på ett jäkligt smidigt vis och det bästa av allt: bilderna blev per default inställda på bloggens pixelbredd så storleken blev alltid rätt. Ahhh, ljuvligt!
I går laddade jag ner sju olika appar (varav tre kostade pengar) för att försöka hitta en liknande, men det fanns inte. Snälla säg att ni har ett tips (som inte är Blog Touch Pro eftersom den suger)?

I ALLA FALL: De tretton bilderna var tydligen för övermäktiga för BTP att ens få upp, så åtta blev det. Ett eget inlägg om Formex kommer senare i veckan, och även en recension av hotellet jag bodde på, Downtown camper.

Första dagen bestod av att stressa till hotellet, stressa till Formex och träffa Linda och Anny och sedan åka hem till hotellet och soooova. Det var fantastiskt trevligt allting, men note to self för i augusti: åk upp onsdag kväll, SKIT I FORMEX DÅ och ta det bara lugnt på hotellet, och gå sedan på mässa hela torsdagen och fredagen.
Andra dagen var det soligt och fint! Jag åkte på mässan, fyndade mitt livs bästa reavinterjacka och på kvällen åkte jag med ett gäng barndomskompisar till Nytorpet, en riktig pärla till restaurang ute i Kärrtorp (!). Har ni koll på Barbro vid Hornstull så är det (till viss del iaf) samma gäng som äger och driver Nytorpet, men det är lite annat käk där. Väldigt trevligt häng innan jag fick bilskjuts (i Stockholm! Så lyxigt!) hem till hotellet igen.

Tredje dagen (ja! Med bilder!) var det ingen mer mässa för min del, utan en umgängesdag! Först gick jag hela vägen längs söder Mälarstrand, i sol och friska -7, för att bli bjussad på lunch hos Linn.

Om man ignorerar den uppenbara bristen på grönska så skulle det kunna vara sommar här!?

Den uppenbara blekheten + vinterjackan lurar dock ingen. Hade glömt mina lurar hemma så köpta nya budgetvarianter enbart för att lyssna på First Aid Kits nya skiva. Perfekt soundtrack för snöig vinterpromenad längs vattnet.

Kolla Linn och Skrällen! Minns ni att jag skrev en kontaktannons åt henne i september 2011? Nu är hon gift och har två barn och ska flytta till radhus. Jag väljer att ignorera det faktum att jag varken är gift eller har köpt ett radhus (trots att jag var stadgad redan när jag skrev hennes annons) och gläds extremt åt denna härliga lilla familjelycka!

När vi hade ätit färdigt och druckit kaffe och tjötat i några timmar så gick jag tillbaks mot söder längs med Hornsgatan. Jag hade riktat in mig på Brandstationen som jag följt på instagram ett tag, och det är ju väldigt spännande att se saker live för första gången och inse hur det ofta krockar med ens fantasibild i huvudet. Insåg även att uttrycket ”stockholmspriser” inte är en myt och om jag närmar mig konkurs någon gång så påminn mig om att min porslinsdjurssamling i butiken gör mig typ halvvägs till miljonär, bara jag flyttar 60 mil norrut.

Stockholm i januari. Så himla fint ändå va? Efter besök i tusen trevliga småbutiker längs med Hornsgatan stack jag tillbaks till hotellet lite snabbt och svirade om eftersom jag skulle träffa…

Katta och Sofia! Först åt vi massa mat på Geronimos, och sedan tog vi ett glas i baren på mitt hotell. Så sjukt fint att få hänga med dessa stjärnor en hel kväll, lyllos mig!

Så – det tog bara exakt hela min torsdagkväll att få till det här inlägget. Och ja, även min onsdagsdito eftersom den gick åt till att köpa bloggappar som jag sedan ratade. Och eftersom jag ä-hä-hälskar att kunna scrolla tillbaks i mitt liv så krävs det mer än en värdelös skitapp för att få mig att ge upp min digitala dagbok, men sökandet fortsätter. Om inte annat så kanske jag måste byta plattform, men det vettifan om jag orkar? Håhåjaja. Hur bloggar ni på språng? Alla som sitter och redigerar bilderna snyggt och endast bloggar från dator slipper svara pga i en annan liga. Hejhej!

2 reaktioner till “Stockholm i tretton bilder (jaja, åtta då!)

  1. Men eller hur? Älskar både att ha ett livsarkiv, men även att veta mest om saker! tex när folk ba: ”Nej men midsommar förra året var jättekall” och jag ba *scrollscrollscroll* ”NÄHÄ DET VAR 23 GRADER KLOCKAN HALV NIO PÅ KVÄLLEN KOLLA HÄR!”

  2. Jag bloggar på nouw. När jag känner att jag har ork och tid, haha. Men jag är som dig. Jag älskar att kunna kolla tillbaka ett år från nu och se vad jag gjorde då ✌🏼

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s