Jag har blivit så otro-hoooligt fladdrig på sista tiden. Hade jag haft en nyfödd bebis så hade hela min uppenbarelse skrikigt AMNINGSHJÄRNA, men eftersom mitt yngsta barn är två och ett halvt (och jag flaskade båda ungarna) så blir det svårt att skylla på det. 
Jag tänker att det är lite sviterna av förra vinterns stresskulmen när jag plötsligt fick åka plingplongdroska med misstänkt stroke och sedan utreddes för MS men tydligen bara gått lite för hårt på hela duktig flicka-grejen. Eller ja, bara och bara men jämfört med alternativen så. 
I alla fall. Jag har tänkt att min snurrighet beror på att jag jobbar för mycket och sover och tränar för lite. Äter för dåligt Osv. Klassiskt dåligt för kropp och knopp. Men så började jag plötsligt koppla ihop detta med att vi de senaste åren endast haft digital kalender och tror fan att jag inte minns vad jag ska göra (och när) om jag inte kan skriva upp det någonstans. 
Så här: vi har en Googlekalender där vi skriver in jobbtider och sedan är det först till kvarn på resten av tiden. Exempelvis om Tobbe jobbar dagtur och jag skriver i att jag ska äta middag med Lotta efter jobbet så kan han inte komma sen och säga att han ska gå på spelning. Snooze you loose. Detta har lett till att vi 1) har väldigt bra koll på hur vardagen ser ut och b) blivit bättre på att skriva upp saker som vi ska göra för att slippa missa något kul på grund av ”jag ska bara…”. 
Men det är ju jättemycket jag inte skriver upp. Som att posta brev X, eller skicka in papper Y, eller ringa person Z. Det försöker jag av någon anledning ha i huvudet, eftersom jag har tänkt att det blir för mycket med tre kalendrar, varav två digitala (google privat + bokadirekt.se till studion) och en i papper. Och så blev jag peppad på att börja med BuJo efter att Emilia Westerström skrivit så mycket om det men insåg att det bara skulle bli ett dåligt samvetes-projekt från start eftersom jag inte skulle ha varken ro eller tid till det.
I går satt jag och funderade på vad jag behöver styra upp för att styra upp mig mer inför 2018, messade stationaryproffset KattaKvack och ba: JAG BEHÖVER EN KALENDER, VILKEN? och fick den här länken och nu har jag beställt en Passion Planner
Detta känns helt ultimat för mig. En veckokalender där jag kan skriva ner saker som inte behöver fylla vår gemensamma kalender eftersom det har noll inverkan på familjelivet, men samtidigt med extra yta för sånt som ska göras, och då både privat och för företaget! Eftersom jag är hela mitt bolag så är det så många olika saker som ska hållas koll på och då är det skönt att ha två separata to do-listor.

Här är det förvisso aningens mer färgglatt och plottrigt än vad min stressade hjärna uppskattar, men ni fattar grejen? Måndag-fredag beställde jag dock pga, eh svensk och det känns väldigt märkligt med det där söndag till lördag-systemet. Går att kolla massor på Pinterest också för den som känner sig inspirerad!

Detta gillar jag också! Efter varje månad finns det plats för egna reflektioner om hur månaden har varit och var fokus ska ligga på kommande månad. Jag hade en period i höstas när jag planerade kommande dag under kvällen före så att jag slapp starta dagarna i olika former av ”öööhhh, nu ska vi se…?” medan ungarna härjade och kaffet inte börjat verka än, och den lilla planeringen gjorde jättestor skillnad. Tänkte göra en grovskiss över kommande vecka varje söndag och sedan få rutin på att stämma av varje kväll och jag tror definitivt att det kommer underlätta massor om jag får ner saker på papper istället för att försöka ha det i huvudet. 
Och jag vet inte om det är för att det snart är nytt år = allmän nystartskänsla, men det känns verkligen som att livet är på väg att komma åter, fraktat till mig i en liten låda någonstans ifrån! Hurra!

3 reaktioner till “Ordning och reda – pengar på fredag!

  1. Jag började med att använda min gamla gymnasie-filofax igen, fast med tillägget att jag faktiskt samlade alla mina listor, planer och mål där i också. Flexiblare än en BuJo, och mindre jobb, men inte lika kreativt. Sätter mig varje söndagskväll eller måndagsmorgon och går igenom veckan och gör specifika to-do's för varje dag. Har hjälpt så himla mycket! Ska sägas att jag är frilansare/student, hade inte samma behov när jag var anställd. Nu har jag ärligt talat gått över till en bullet journal, men filofaxen var ett bra mellansteg. Tror på dig/detta!

  2. Nä inte mer elektroniska kalendrar. Det har gjorts en del studier som visar att vi minns bättre och lär mer när vi antecknar för hand kontra att skriva på dator. Så en fysisk kalender känns som helt rätt drag för att minnas smågrejjer 😊

  3. I er gemensamma Google kalender kan du lägga in en till kalender för företaget i annan färg och så vidare en för träning, en för annat du/ni kanske vill göra men som ej är beslutat (vid beslut flytta händelsen till gemensamma eller ta bort). Bättre att ha allt på en plats överskådligt för annars måste du manuellt koordinera och se till att alla är uppdaterade och det är som gjort för att bli fel och tar massa tid.

Kommentera