Min mamma fick ju en stroke i mars. Tre dagar innan det hände bokade hon en flygbiljett ner hit första veckan i april, och eftersom hon återhämtade sig så bra – förutom att hon snabbt blir trött – så kom hon ner som planerat. Yey mamma!

Vi kollar lite på vad vi gjorde:

Hängde (!) i Folkets park. Barnen var också med, de fastnade dock ej på bild pga snabba som attans trots att de ärvt mina extremkorta ben.

 Vi var på Malmö konstmuseum och kollade in djur som fanns både på riktigt och på låtsas.

Dessa fanns på låtsas till exempel. Gissa hur gärna jag vill ha porslinshunden?


Kollade i shopen och valde varsin liten present.
   

Gick vidare till tekniska och kollade på en miljon tåg och flyg och bilar. Ska göra en barnguide till Konstmuseet och Teknikens och sjöfartens hus framöver, jättebra ställen med massa skoj och kostar bara 40 kronor för båda ställena för vuxna, barn går in gratis. Barn med spring i benen får verkligen utlopp för sitt kall, om en säger så.

Sen fyllde Juno TVÅ ÅR (!!!) och vi firade på Skånes djurpark. Det var superfint, som att gå runt i en stor skog typ. Barne var dock helt ointresserade av de vilda djuren och gick bara och drog benen efter sig eller låg ner och tittade på myror typ, så en 4H-gård hade gjort jobbet lika bra.


Getter som nosade på händerna med varma mular gick också hem så klart.


Det var påsk, och de hade pyntat jättefint men gjort lite av en grej av att inte använda fjädrar som dekoration ”för djurens skull”. Lite motsägelsefullt på en djurpark med instängda djur kan tyckas.

Är ju egentligen emot den här typen av aktiviteter av moraliska skäl och har inget bra svar på varför vi åkte dit trots det, mer än typ att det är nordiska djur som är i sin naturliga miljö och har gott om plats, och att barnen skulle uppskatta det. Värdelösa argument, jag vet, och eftersom barnen uppskattade typ getterna mest så lär det inte bli så många fler besök.

 Detta var en höjdpunkt! Sitta i en fullstor äkta traktor som gick på räls, och åka genom Fåret Shaun-landet, bli nedblötta av de vattensprutande grisarna och hälsa på Fåret med stort F: Shaun the Sheap. Eller, Sånesip, som Juno säger.

Traktor-groupie.


SÅNESIP! Ingen skrek eller grät, båda var glada om än lite reserverade.


Modiga mormor låter hönsen picka på hennes ringar.

  

Och lite annat hann vi också med. Loppisrunda, sagoläsning, hemmahäng och solnedgång över Öresund till exempel. Så glad över att hon orkade åka hit, och obeskrivligt tacksam över att jag faktiskt fick behålla min mamma.

Livet kan vända snabbt, påminn er själva om det, och påminn era kära om att ni älskar dem.

Kommentera