”Som det här med maten. Inget socker eller e-ämnen (!). Eller undvika tv. Eller ha utvecklande aktiviteter. Och så frågar man sig ”för att?” och kanske svarar ”för att det är nyttigt för barnen”. Ja, det är det. Om man hade haft som projekt att få fram en lyckad människa hade det varit jättebra. Om man med föräldraskap menar ”kuvös för perfekta människor” så är det självklart så att man ska undvika allt socker, drilla barnen i klassisk dans och enbart läsa kvalitetslitteratur. Det är ju så man gör, med projekt. Man ser till att lägga ner arbete och tid för att slutprodukten ska bli som man vill. Fast, det är ju det där lilla kruxet: barn är inte en produkt.”


Med vänlig hälsning/ej kuvös för perfekt människa

En reaktion till “Hej hörni, här kommer ett lästips!

  1. så sant, så sant. I kina sätter man barnen på engelskakurs och musiklektioner när dom är tre år, och sen fortsätter det i den stilen. Här känns det verkligen som om man tar fram en människoprodukt.
    Åker hem i morgon, längtar! då blir det bus och socker 🙂

Kommentera