Redan när det bestämdes att Alfie skulle bo hos sin husse på heltid så började vi prata om att skaffa en egen hund när vi kommit i ordning i huset. Tanken var att först skaffa en unghund genom Hundar utan hem och ett tag senare en valp som den vuxna hunden kunde vara med och uppfostra.

I torsdags hämtade vi ju som bekant Stefan, och med i hundtransporten fanns en liten tigrerad staffe vid namn Lilja. Liljas forever-hem meddelade dagens före ankomst att de ångrat sig, och våra kompisar Micke och Jessica som redan har tre HUH-hundar blev hastigt och lustigt jourhem åt henne.

Stort huvud, liten kropp.

Lilja är världens lugnaste och Tobbe blev helt kär när han och Stefan träffade henne i helgen. Hon är cirka ett år ung och världens snällaste lilla tjej. Och hemlös. Och efter att först ha skämtat lite om att vi skulle ta henne också så insåg vi efter någon dag att det kanske inte var en sån dum idé, jag jobbar/pluggar ju hemifrån nu och vi vet hur vardagen ser ut i alla fall hela nästa år, och plötsligt kändes det som världens mest självklara att hon skulle få komma till oss istället för att vi skulle skaffa en valp om ett år eller så.

Att ha två hundar är ju inte särskilt mycket krångligare än att ha en, det blir dyrare och mer platskrävande i bilen bara, resten av logistiken måste ju ändå skötas.

Okej, en ny soffa måste vi nog köpa också, för nu börjar det bli ganska trångt. Och ett nytt namn måste hon ha, det enda vi tänker på när vi hör Lilja är trafficking och något roligare vill man ju gärna associera till när man pratar med sin hund. 

9 reaktioner till “När fyra blev fem

  1. Min första kommentar verkar ha försvunnit så gör om. Jag tycker Gunnel. Gulle-Gunnel lixom. Och efter dina poster om Stefan (och nu Lilja) och läst mkt info på HUH hemsida så kommer jag att adoptera en hund från dem. Känns tryggt och snällt och rätt. Så till våren kommer jag hitta den bästa hunden hos Hundar utan hem.

  2. Hade hon flyttat hem till oss skulle hon fått heta Smulan. Smulan och Stefan klingar ju fint eller hur?

    Lycka till ännu en gång med båda sötnosarna!

  3. Hon kanske kan heta Lillian, påminner ju om Lilja om hon är van vid att kallas det, men är ändå ett nytt, eget namn utan dåliga associationer. Och så är det fint, precis som hon är!

Kommentera