Fick världens finaste mail till tidningen om krönikan, ett mail som bland annat innehöll meningen ”den gav mig hopp om en bättre värld”. Rätt bra betyg om jag får säga det själv. Du hittar den här om du vill läsa (klart du vill!).

19 reaktioner till “Fredagskrönika!

 1. Ehhh… Det här känns som en diskussion som inte kommer leda någonstans, eller hur? Självklart ska inte ett land ta emot ett helt annat, tanken med humanitär hjälp och bistånd är ju att så många länder som möjligt hjälps åt. Och att ett land med knappt tio miljoner invånare ska ta emot det dubbla, det fattar du väl själv att det inte funkar?

  Och när sa jag att allt blir bra ute i världen om vi gör så? Ditt sätt att resonera gör mig mörkrädd på allvar, det funkar liksom inte att häva ur sig att ”du tycker ju si och så”, när det inte ens är det jag skriver.

  Jag tycker att du ska hitta någon annan att försöka övertyga om dina ideal, för du kommer inte lyckas med mig och jag har annat att göra än att sitta och få mina ord förvrängda av någon som jag aldrig kommer hamna på samma våglängd som.

 2. så 20 miljoner är för mycket men 54000 är inte det? var går gränsen enligt dig?

  ”Jag tycker inte att det är rättvist att vi ska sitta här i Sverige och anse att vi har ensamrätt på vårt land när det finns folk som svälter ihjäl i tältläger.”

  men att 1946000 gör det är ok?

  ”men det hjälper ju inte tillräckligt.”

  det hjälper mer än att låta ett fåtal komma till sverige.

  du verkar tro att bara så länge du kan tycka att sverige ska ta emot invandrare och flyktingar (bara inte 20 miljoner! det blir för mycket!) så blir allt bra ute i världen. det är ett väldigt naivt och egocentriskt sätt att se på världen.

  54000 som inte betalar skatt men ska ta till av välfärden (mer än vad medelsvensson gör) sänker kvaliten på välfärden tills den inte finns kvar.

  titta på filmen som jag länkade och berätta sedan vad som är fel i det han säger.

 3. Men jag menade ju inte att 20 miljoner flyktingar fick plats i Sverige, det fattar du väl själv? Jag tycker inte att det är rättvist att vi ska sitta här i Sverige och anse att vi har ensamrätt på vårt land när det finns folk som svälter ihjäl i tältläger. Och ditt ”då är det enda alternativet att hjälpa på plats eller inte göra något överhuvudtaget” håller jag inte med om över huvud taget, Sverige ger ju redan bistånd så vi hjälper ju på plats, men det hjälper ju inte tillräckligt.

  Berätta gärna exakt hur DITT liv blivit sämre sedan Sverige fått in 54000 flyktingar från Syrien.

 4. men dom människorna har inte ens en chans att komma till sverige. så då är det enda alternativet att hjälpa på plats eller inte göra något överhuvudtaget. att 54000 (mer än vi klarar av) får komma till sverige hjälper inte dom på plats. om nu alla 20 miljoner fick komma till sverige hur skulle det gå tror du?

  titta och lär dig något om invandring och flyktingpolitik. att låta 50000, 100000 eller till och med 20 miljoner människor komma till sverige gör ingen skillnad annat än att göra sverige till ett sämre land för oss som bor här.

 5. Nja, det står att ”Våldet har tvingat mer än 2 miljoner människor att lämna sina hem i Syrien för att söka skydd i grannländerna”, men hur menar du att de kan bli hjälpta av våra pengar? Det bor liksom hundratusentals människor i tältläger, utan mat, är tanken då att det ska byggas nya städer där som dom kan bo i? Eller tycker du att det är humant att skicka dit lite mat bara och låta dom bo så?

  De skriver också: ”Siffror är inte bara skrämmande, utan helt enkelt ohållbara. Om inte striderna får ett slut snart kan nästan hälften av Syriens 20,8 miljoner invånare att vara i behov av humanitär hjälp i slutet av året”, så det är liksom lite mer komplicerat än att bara skicka ner pengar.

  Och nej, jag har inget som helst intresse av att ”hänga ut dig som en näthatande dödsnazist” (varfrö jag nu skulle göra det) men jag är trött på anonyma kommentatorer som inte vågar säga vilka dom är. Om man nu tycker något så mycket att man känner att man måste delge sin åsikt så är det inte mer än rätt att våga gå ut med sitt namn.

 6. jag hade flytt till närområdet. inte betalat kriminella hundratusentals kronor för att ta mig och min familj till andra sidan jordklotet där jag kunde utnyttja ett naivt lands flyktingpolitik.

  på unhcr.se står det att det är 2 miljoner som behöver hjälp i närområdet.

  varför vill du att jag inte ska vara anonym? så att du kan hänga ut mig som näthatande dödsnazist bara för att jag inte delar din åsikt? nej tack.

 7. ”Även hjälpt till att finansiera kriminella nätverk som bland annat ägnar sig åt människosmuggling?”

  Ehh, ja? Hade du INTE gjort det för att rädda din familj? Det kan du väl ändå inte mena, att du hade suttit kvar här medan staden bombades sönder och ba: Nää men jag vill då verkligen inte finansiera dom här otäcka människorna, vi stannar”. Det hade du INTE gjort, det kan jag lova dig.

  Och exakt vad är det som visar att du har rätt? Utveckla gärna. Men som sagt – med ditt eget namn. Vågar du inte det så kommer jag sluta lägga tid på att diskutera med dig.

 8. ”Om det hade varit krig så hade jag gjort vad jag kunnat för att ta min familj till en säker plats. Och jag hade inte brytt mig mindre om hur jag löste det.”

  även hjälpt till att finansiera kriminella nätverk som bland annat ägnar sig åt människosmuggling?

  och din länk visar att jag har rätt. 54000 flyktingar från syrien kom till sverige under 2013. det är inte ens 3% av dom som behöver hjälp.

 9. Om det hade varit krig så hade jag gjort vad jag kunnat för att ta min familj till en säker plats. Och jag hade inte brytt mig mindre om hur jag löste det. Du får mer än gärna utveckla hur du tänker att pengar ska kunna hjälpa folk på plats, för precis som jag skrev i krönikan så är det just att folk är på plats som som är problemet. Här är lite mer info om situation i Syrien, läs på där vettja. http://www.unhcr.se/se/stoed-oss/flyktingkriser/krisen-i-syrien.html

  Och nästa gång du kommenterar så vill jag att du loggar in utan att vara anonym, jag tänker inte fortsätta en diskussion med någon som inte ens vågar stå upp för vem hen är.

 10. jaha så du vill hjälpa flyktingar? då borde du vara emot att några få som kunde betala människosmugglare kommer till sverige och kostar miljoner kronor när dom pengarna kunde hjälpa så många fler i närområdet.

 11. Jag tycker inte att det är ett dugg konstigt att jag tar upp en namninsamling som handlar om vad personer i trakten anser om vad som händer där nu, trots att den är från december 2012.

  Och vadå ”propagera för massinvandring”? För det första är det skillnad på invandrare och flyktingar, att anse att det är rätt att hjälpa flyktingar är inte samma som att propagera för massinvandring.

 12. Sen när är 28 mars 2014 två år sedan?

  Och hur mycket ställer du själv upp för våldtagna kvinnor och andra brottsoffer, av alla ursprung?

  Jeez.

 13. vad är poängen med att gräva upp ett två år gammalt inlägg för att visa världen vilken god och icke-rasisitsk människa du är? och när den första svenska flickan blir våldtagen av en eller flera asylanter i vittsjö kommer du naturligtvis vara där och ställa upp för henne, eller?

 14. Som före detta Kristianstadsbo känner jag mig stolt och glad efter att ha läst din krönika! Stolt och glad över att det finns personer med empati, kunskap och humanism i mina gamla hemtrakter! Fantastiskt bra skrivet! Keep up the good work!

  Trevlig helg!
  /martin

Kommentera