Okej, jag tog ju bort alla spärrar för att kommentera, och några av er har ju skrivit att det är gött att kunna kommentera igen men jag får så satans mycket spam! Alltså, typ 10-15 kommentarer om dagen i stil med detta

Right now it seems like Movable Type is the best blogging 
platform available right now. (from what I’ve read) Is that 
what you’re using on your blog?

och jag orkar inte med det riktigt. De hamnar ju inte på bloggen utan fastnar i filtret, men de kommer ju fortfarande på mailen och det blir ju en del om man inte orkar rensa (vilket jag inte gör). 
Jag vill ju att det ska vara lätt att kommentera, så kanske får jag bara låta det vara och rensa bort i mailen allt eftersom. Hur gör ni? 

16 reaktioner till “Hur gör ni med spam?

 1. Jag är i samma läge som dig, gillar blogspot (nej tack wordpress av flera skäl), gillar att få mail med varje kommentar samt har börjat få sjukt mycket spam. En period för några år sen var det likadant, då slog jag på det här med att man måste skriva lösenord innan man kommenterar (nått jag tycker är sjukt störigt eg) nån vecka eller två och sen hade nog min blogg hamnat i spammarnas ”studs-lista” för sen slutade. fast nu har de då kommit tillbaka…

 2. Skitstörande tycker jag också! Förstår inte VARFÖR spam-kommentarerna också måste komma på mejlen? Det borde ju finnas någon inställning som gör att man bara får mejl med de kommentarer som kommit igenom filtret. Plus att BESVIKELSEN varje gång man får ett mejl med en ny kommentar och blir glad och pepp och sen är det bara spam.

 3. Jag får inga mejl om att jag fått kommentarer? Det måste vara någon inställning du har. Mina kommentarer ser jag bara när jag går in på Bloggers dashboard (eller vad det heter nu för tiden) och ser att jag har ”Tre kommentarer väntar på granskning”.

 4. Men då får man väl fortfarande mail om man fått en kommentar. Spamen fastnar ju i filtret och hamnar inte på bloggen, men mailen får jag ju tyvärr ändå.

 5. Håller med. WordPress ej ftw. Har sett att vissa har så att man kan copy pejsta säkerhetsordet, det borde finnas här också.

 6. Haha, nä, jag gillar blogspot! Och som jag skrev till Karin här ovanför, jag vill gärna få aviseringar om gamla kommentarer. Kanske får jag bara acceptera spamet i inkorgen…

 7. Men då kan du ju inte läsa kommentarer på gamla inlägg? Ibland får jag frågor om typ graviditeten och att ta mc-kort, och det är ju något år sedan jag skrev dom inläggen, så då missar jag ju kommentarerna?

 8. Jag kör wordpress på egen server (dvs helt annorlunda än att ha bloggen hos wordpress, det är liksom två olika grejer) Allt spam fastnar i filtret och man får inget mail om spammet heller. Guld med andra ord! Men det kan ju inte vara kul att behöva flytta en så etablera blogg.

 9. Om du orkar kan du ju ha kommentarsgranskning aktiverad? Jag har det (men har å andra sidan inte många som kommenterar) och dels är det bra för det är snabbt och lätt att rensa bort den spam som kommer, plus att jag vet att jag inte missar någon kommentar. Granskningen är enkel och snabb att använda.

 10. Jag har exakt samma som dig och även om Karins tips att stänga av aviseringarna är superbra så är jag så jävla dålig på att kolla och då skulle jag bergis missa hälften av alla kommentarer iallafall. Så himla jobbigt är det ju inte att skriva in några tecken extra efter en kommentar tänker jag. OCH FLYTTA FÖR GUDS SKULL INTE BLOGGEN TILL WORDPRESS. Hatar att läsa wordpressbloggar, hatar att kommentera på wordpressbloggar och framförallt hatar jag att man måste svara på nåt himla mail för att få prenumerera på kommentarer när man har nånstans. (Igen with the dåliga minnet, måste ha aviseringar.) Plus är sjukt jobbiga att läsa i mobilen. Okej, nog om mitt wordpresshat.

 11. Du kan väl stänga av kommentarsaviseringen tror jag – men annars, bästa tipset EVER: Flytta bloggen till wordpress! ta, daaa, allt löst! Du har ju dessutom katta som är en wordpressqueen och som säkert skulle kunna ge dig en hjälpande hand? Jag får spam men allt hamnar i filtret och så tömmer jag baar då och då. Det är DÖDEN att ha det där filtret på, jag kommenterar i princip aldrig och saknar att nte ha dialog med dig här men jag ORKAR inte ”wounderfoul 677” som är kornigt och tveksamt om det blir rätt när man ska skriva in det.

 12. Jag får typ 100 spam-kommentarer om dagen, men 99 av dom fastnar i filtret. Men har du en inställning som gör att du får mail varje gång nån skriver en kommentar? Jag har inte så, så det måste gå att stänga av.

Kommentera