Wow, värsta snygga bilden också!

Det senaste på Insta när folk tröttnat på att dricka smoothies ur glasburkar är mugcakes. Och det kan man ju förstå, ett kick ass-mellanmål förklätt till dessert, hallå ja! Klart man blir helt till sig! För jorå, denna mugcake är inte bara snygg, den är även både gluten- och sockerfri, och dessutom tar den max fem minuter att göra. Det cirkulerar ett gäng recept på nätet, men jag har experimenterat mig fram till ett som är perfekt!

1ägg
1 msk kokosmjöl
1 msk mandelmjöl
1/2 tsk bakpulver
3 tsk stevia strö
2 msk kakao 

Blanda i en mugg, och sen klickar du i en matsked jordnötssmör i mitten av smeten i koppen, in i micron i 1.5-2 minuter, KLART! Extra gott att servera med vispad grädde och bär. Eller ät som den är. Varsågod för världens bästa tips!

10 reaktioner till “Kolla – en helt perfekt mugcake!

 1. Högsta effekt, men börja med kanske 40 sekunder då och ta ut och skaka lite på muggen och se om den är lös eller stel, och så kör du kanske 10 sekunder till åt gången tills den är klar? Min mugg var en sån där stor standardmugg från Indiska om du vet på ett ungefär hur stora dom är, det kanske spelar roll också om den är lite bred så tar det ju längre tid innan den är genomtorr. Någon skrev att man blanda i en klick smör också så blev den saftigare, så prova det kanske? Återkom om det blev gött!

 2. Nej det tror jag inte… Men vet inte alls vad man ska grädda på för att få det bra i vanlig ugn. Meddela gärna om du experimenterat fram nåt bra!

 3. Ja, jag har äntligen hittat det där satans mandelmjölet, i alla recept står det att det ska finnas ”på glutenfri-hyllan”, men inte på vår maxi, där stod det och gömde sig på en märklig grynhylla.

 4. Jag slår ett slag för en variant jag gör och ätit till frukost i en hel evighet:
  1dl valfria gryn (jag tar hälften havre, hälften fiberberikade alt hälften havre hälften Pauluns supergröt (den var såpass trist så den fick åka i istället!))
  1ågg
  1/2dl mjölk
  1tsk honung/agave (valfritt)

  Skjuts in i micron i 2min. Jag har på sockerfri hemmagjord äppelmos, men bär eller den sylt du gillar fungerar säkert lika bra 🙂

Kommentera