Räven! Räven är en favorit när det ska sovas alltså! Sigge är en liten viftare som helst sover sked med Mr fox, att ligga på sidan och hålla om något är det bästa. Han somnar vid 20-snåret och sover fortfarande hela nätterna med endast blöjbyte och snabbmatning klockan 04, sen sover vi från halv fem till runt sju-åtta ungefär. Gött! Vår bvc-sköterska tror inte att det är något annat än ”en fas” men vi tycker att det är sådan han är eftersom han sovit så här sedan han var fyra veckor. ”En fas”? Bah!

Det här med att ligga på mage är lika kul som på bilden i ungefär två minuter, sedan övergår glädjen i frustration över att nacken inte riktigt orkar hålla huvudet uppe. Tricket med att vända sig åt något håll har han inte alls fattat, men han är på gång. Han ska bara lista ut att den undre armen inte kan vara sträckt om man ska ta sig över, tills dess ligger han och snurrar från sida till sida. Ligger han på mage försöker han inte ens vända sig, jag misstänker också att huvudet skulle tjonga i golvet om han försökte. Men när man håller honom i famnen så kan han hålla överkroppen upprätt själv utan problem. Så fort jag målat om en finfin stol vi fått av Linnéa så kommer han kunna sitta med oss vid matbordet, stödd av lite kuddar så klart…

…för även om man börjar bli grym på att äta med en hand så ska det bli skönt att få två händer fria när det är dags att käka. Vi är ute och rör oss en del nu, fick ju lite svar på min kontaktannons och är typ halvvägs till utbrändhet efter allt socialande under november. Kommande vecka ska vi ta det lite lugnt och komma ikapp oss på hemmaplan tänkte jag. 
Jag har träffat en jättebra tjej i mammagruppen som jag hänger en del med och vi har varit på Öppna förskolan ihop. Där är det babycafé med rytmik och sång på torsdagar och Sigge verkar tycka att det är väldigt spännande med alla barn. Det märks att han hänger med mycket mer nu för tiden, har vi varit ute och gjort grejer så är han helt färdig efteråt, så han tar nog in alla intryck på ett helt annat sätt nu.

Åååååh, och han skrattar så sjukt gulligt! Alltså mitt hjärta gör ont av kärlek när han ligger och bubblar när man tramsar med honom! Han gillar när man kittlar honom, eller när man går med fingrarna från benen upp på magen och bröstet och avslutar med ett POOP på näsan. Eller när Tobbe sjunger sina egenkomponerade sånger för honom när han ligger på skötbordet, då skrattar dom så dom gurglar båda två. Lampor är också en favorit, allt som lyser är ungefär det finaste han sett, och han har små förtjusta ooohh-ljud för sig när han blir extra impad av något.

I natt hade vi vår första bortasovning och det gick fantastiskt bra. Inte för att jag trodde något annat, han är oerhört lättanpassad och enkel att ha att göra med, bara hänger med och är nöjd och glad. Vem som helst kan hålla honom, ibland blir han lite ledsen om han inte ser mig eller Tobbe men det går fört över om vi visar oss. 
Han växer så det knakar, men hans kurva börjar plana ut och ser inte längre ut som en lodrät bergvägg. 6.5 kilo och 62 centimeter är han uppe på (3250 gram och 51 cm vid födseln) och på tisdag ska han få sina första sprutor. Buuhuuu, jag får ont i magen bara av att tänka på det. 
Tänk va, tre månader?! Ett kvartal! En fjärdedel av ett år! Avslutar månadsuppdateringen med klyschan att det är helt vansinnigt hur snabbt det går, men det ÄR ju det. Och alla som sa att man bara älskar sin unge mer och mer för varje dag hade också rätt!

4 reaktioner till “Sigge Scott – 3 månader idag!

  1. Åh grattis Sigge! Och grattis till ER som varit mamma och pappa i tre månader!! Ni är så duktiga och Sigge är så fin och söt. <3

Kommentera