Gladaste hunden i stan!
För två veckor sedan opererades Alfie för att vi skulle kolla några knölar. En lite större längst ner på ryggen mot svansen som är ny och en liten knöl som han haft ungefär vid armhålan i flera år (och som en annan veterinär sagt var ett ärr). I dag ringde veterinären och berättade att provsvaren kommit och att det är cancer. 
Alfie har cancer. 
Det heter mastycytom (eller mastcellscancer) och går att läsa mer om här. På onsdag ska vi göra en ultraljudsundersökning för att se om det spridit sig till inre organ och efter det kommer vi se hur vi går vidare. Jag är panikslagen och försöker läsa på lite och har fattat att kortisonbehandling kan minska tumörerna och att det även finns ett läkemedel som heter Masivet som man kan använda i de fall det inte går att operera (det finns ingen direkt klar gräns mellan frisk och sjuk vävnad så det var tydligen inte så lätt att ”bara” ta bort tumörerna). Nu undrar jag om någon av er har någon erfarenhet av detta? 
Att det skulle tas vävnadsprov bestämdes vid ett rutinbesök hos veterinären när han skulle vaccineras och kolla tänderna, så han mår som vanligt och är inte sjuk på något sätt, det var mest av en slump som vi upptäckte det. Jag vet inte hur många gånger under åren som folk frågat om knölen på sidan och vi ba: ”Åh, det är ingen fara, det är bara ett ärr!” och så har det varit en tumör hela tiden. Fy fan.
Det är visst vanligt att hundar som fått metastaser på de inre organen blir trötta och går ner i vikt, får problem med magen, dålig aptit och kräks, men Alfie har inga sådana problem alls utan är precis lika glad och peppad som vanligt, så vi håller tummarna för att onsdagens besök inte visar att det har spridit sig utan bara sitter i huden och går att ta bort. 
Jag vet inte vad jag ska ta mig till annars. 
Älskade älskade hund. 

18 reaktioner till “Världens vidrigaste besked

 1. Tråkigt! Tror det var detta pappas hund hade, de fick i alla fall operera bort någon slags utväxter från henne några gånger. Hon levde och mådde bra efter det och blev jättegammal. Hoppas att det går lika bra för din hund.

 2. Men nej! 🙁 Bajscancer! Håller alla tummar och tår och hårtestar och allt som går att allt ska gå bra och att han blir frisk! Kram!

 3. Men fy. Jag håller tummarna för att det är behandlingsbart och håller med de andra om att det ju är ett gott tecken på att han är pigg och normal. Men som husdjursägare kan jag lätt sätta mig in i hur oroliga ni är. *kramar*

 4. Nej nej nej.. Usch! Varan lilla rav hade tumorer, alltsa inte cancer, och han fick cellgifter for det. Han madde sadar de dagarna han fick sprutan, trott mest. Det tog 6 veckor och han fick sina spruta en gang i veckan. Nu ar han helt frisk! Hala livet framfor sig och det var SA vart det! Jamfor man med hur en manniska mar pa cellgifter sa var det som natt och dag. Hunter var som en vanlig, trottare version av sig sjalv i 6 veckor och nu ar han 100%. Haller tummarna har.

 5. Usch! Jag förstår hur du känner dig, hoppas att det inte är allvarligare än ni vet om, och att han får vara med länge!

 6. Å fy fan Mirijam. :(( Vilken panik. Men ett gott tecken att han verkar må bra i alla fall! Jag har ju också blivit med hund sen jag träffade Axel. En liten Elsa. Och nu har jag fattat hur mycket man kan tycka om dem. Känns som mitt eget barn ungefär, jag vill visa henne för alla, prata om henne, berätta om saker hon gör etc etc. Har plötsligt förstått hela hundgrejen från att inte ha varit något jättefan alls, mest gillat katter.

  Hur som helst, ville bara säga att JAG FÖRSTÅR. Faktiskt. Tanken på att Elsa skulle ha cancer skär rakt in i hjärtat och det är så det känns för er nu såklart.
  Men Alfie är en starking! Kram

 7. Uff inget roligt besked 🙁 håller tummarna för det bästa … min vovve har också lite små knölar här och där kanske bäst att kolla upp dom. Han mår också tip top. Trodde det kanske bara är små fett knutor osv… Kram

 8. Åh fy fan, men lilla alfie… Så jävla hemskt!! Vet inte vad jag ska skriva men jag håller alla tummar och tår för att det ska vara så lindrigt som möjligt!! Kram <3

 9. men nej vilket jobbigt besked. Hoppas verkligen att det går att ta bort och att det inte spridit sig. Håller tummarna för er.
  (första gången jag kommenterar, hittade hit när jag var nygravid och nu är det 6 veckor kvar för oss)

Kommentera