Mormor har varit här också, himla poppis, och jag och Tobbe var på bio!

Herregud! Tiden går fort när man har roligt heter det ju – och det är fan skitkul att ha en liten unge! Fast så himla liten är han inte längre, han har mer än dubblat (!) sin vikt från när han vägde som minst. 2970 gram då, 5980 gram på dagens bvc-besök. 59 stolta centimetrar har han lyckas bli och det är bara några få av plaggen i storlek 56 som fortfarande funkar, nu är det 62 som gäller.

Spegel spegel på väggen där, säg vem som sötast i landet är.

Och det är inte bara den lilla kroppen som växer, det verkar hända en del i hjärnan också. Från att bara ha legat och… ja, legat, så är han nu mycket mer med i vad som händer. Babygymmet är skitroligt, där kan han ligga och skratta och göra förtjusta bäbisljud i upp till en halvtimme om han är på det humöret, men annars är favoriten att hänga i min eller Tobbes famn och bli runtburen i lägenheten och titta på grejer. Lampor mest, och fönster om det är ljust ute. Eller kolla på sig själv i spegeln, då blir han jätteglad.

Titty twist!

Men allra allra gladast blir han när får ligga i sin pappas knä när pappan tramsar sig. Egenkomponerade små sånger, ramsor, ett POOOOP på näsan – hysteriskt roligt, enligt Siggan. Att lyssna på musik och dansa med Tobbe är också en favorit, då ligger han helt tyst i famnen och bara ser sig storögt omkring.

Sova sked med räven – en klar favvo!

Han vill gärna hålla i något när han sover, hans små armar vevar runt en del, så allra bäst sover han om man lägger honom på sidan och han får skeda sin räv. Den är alltid med när han ska sova, tänker att det blir en bra trygghet när han ska somna någon annanstans i framtiden (och ja, jag ska köpa hundra till ifall den kommer bort).

Han sover superbra på nätterna! Somnar vid klockan 20-21 (i sin säng!) och sover till runt 04, sen tar blöjbyte och matning (125 ml) cirka 20 minuter. Ibland somnar han på axeln när jag ska rapa honom, men oftast liggammar jag honom i någon minut tills han somnar, sedan sover vi ihop till ungefär klockan 7-8. Helt fantastiskt skönt.

Sover räv i vagnen…

Sedan sover han å andra sidan typ ing-en-ting på dagarna, men det gör inte så mycket eftersom han alltid är glad, om han gråter så är det för att 1) han är hungrig 2) han vill byta blöja eller 3) han är trött. Klängiga dagar är lite jobbiga och han är fortfarande kungen av powernaps men han har mer och mer accepterat vagnen nu. En timme kan man gå ungefär, sedan börjar det gnölas där under mopsarna.

Ute vid sjön i höstrusket.

ErgoBabyn är ju en stor favvo fortfarande, men det är inte som tidigare att han somnar så fort man sätter ner honom i den, utan nu sitter han och tittar intresserat på himlen och träden och löven. En gång när jag gick till Ica och handlade så somnade han först när jag stod i kön till kassan, så det var mycket spännande grejer att kolla på där inne tydligen.

Mina två fina killar.
Men allra allra mysigast – om man ska sova på dagtid – är att få sova nerbäddad med pappa eller mamma i sängen. För om någon håller om en och snusar en i håret kan man lätt sova i mer än en timme, tycker Sigge. 

De här två månaderna alltså – SWOOOSCH har det bara sagt. Alltså på riktigt så känns det kanske som… två veckor. Och om ännu ett swooosch är det julafton och han kan börja äta lite vanlig mat? Ett till swooosch och han kanske kryper? Ytterligare fem swooosch och han kan gå?

Jag vet inte vad som hände med tidsuppfattningen sedan han föddes, men jag vet att jag älskar den här ungen oändligt mycket mer än jag någonsin kunde ana.

7 reaktioner till “Sigge Scott – 2 månader i dag!

 1. Ja det går så fort, jag blir nästan lite lessen när jag tänker på det. Min äldsta är 3 och minsta 1,5. Stoppa tiden! Varje ålder har onekligen sin charm, men ibland kan jag inte fatta att dom inte är några små bebisar längre..Jag läser btw eran träningsblogg, men är så glad att jag hittade till din egna. Jag följer dig på IG och du är en stor favorit hos mig! <3

 2. Så fint skrivet. Och tänk vad kul att ha den där texten sen. Min lille är redan nio månader, och som du skriver så går tiden så himla fort och det händer så mycket på så kort tid och man GLÖMMER (sorgligt nog)! Jag måste också börja skriva lite, känner jag nu! Grattis Sigge på tvåmånadersdagen!

 3. Fast det där med att börja äta vanlig mat vid 4 månader – det handlar ju bara om ”smaksensationer” (skittöntigt ord), det vet du va? Typ ett kryddmått. Att annars är rekommendationen att börja med mat på riktigt vid 6 månaders ålder. (Det där med 4 månader är något som hänger kvar av oklar anledning, fast det var 10 år sen rekommendationen ändrades.)

  Grattis till söta Siggan på 2månadersdagen!

 4. Grattis på tvåmånadersdagen! Det är så roligt att få följa hans/er utveckling och jag håller med om att tiden bara flyger i väg. Rätt vad det är ”Jag tar bilen!” – pang igen med dörren.
  Jag vill också ha en sådan där räv! Var köper man dem?

  Ann Margret

 5. Åh, så nu kommer du börja sälja av alla de fantastiska barnkläderna du hittat?? *lyckoögon som tindrar*

 6. en tanke kring räven, det är skitbra att ha flera i reserv, men det blir lätt att en ny ratas om ordinarie kommer bort pga den är ren, luktar annorlunda etc. Ni får kanske ha flera som ni cirkulerar mellan, och en hemlig rävgömma där ni gömmer de som inte är i tjänst?

Kommentera