Ni vet när man är sjuk? Man går hemma och slöar, spenderar ovärdigt mycket tid i soffan och tar inte på sig normala kläder/kammar håret/sminkar sig. Och sen kanske någon kommer hem till en och ba TA EN DUSCH! KLÄ DIG! ANVÄND LITE BALSAM FÖR GUDS SKULL! och plötsligt är man som genom ett trollslag nästan frisk.

Att vara mammaledig är lite samma sak. Ett himla skrotande i bekväma mjukisar och någon slapp top som är lätt att dra upp till hakan när bäbisen vill tutta. Men så ska man få besök och ser plötsligt sin sorgliga nedkräkta uppenbarelse med en utomståendes ögon och gör en liten insats. Inget avancerat, bara plockar undan det värsta på vardagsrumsbordet, byter ut de sladdriga brallorna mot ett par leggings och en trikåkjol (lika bekvämt, MYCKET mer besöksvänligt) och sätter upp håret. Kanske slänger på lite mascara till och med – och vips så är man en ny människa och känner sig mycket piggare hela vägen in i hjärnan, till och med krångliga telefonsamtal känns lättare att ringa när man inte ser ut som Gollum i mjukisbyxor.

Borde prova detta även när jag inte ska få besök känner jag.

Kommentera