Från dagens runda, men det blev bara powerwalk i dag.
Men det var väl själva fan vad många olika åsikter det finns om detta alltså! En snabb googling ger en miljard olika svar, varav de mest återkommande är ”vänta sex månader” samt ”lyssna på kroppen och känn efter själv”. Det sistnämnda kan alltså betyda exakt vad som helst.
Om vi tar två riktiga mammaträningsgurus så tycker Olga Rönnberg sex månader medan Lofsan är lite mer svävande på just tidsperspektivet och kommer med bättre förklaringar till vad man ska tänka på. Jag slängde ut frågan på ett träningsforum på Facebook och där var man inte heller helt överens. Och så googlade jag lite till, fast på ”framfall + löpning” och insåg snabbt att det inte var något jag ville riskera. Har dock svårt att tro att hela tjidevippen plötsligt skulle åka ut nu typ två månader efter förlossning om det har känts helt normalt tidigare, men vad vet jag. 
Jag tror att jag kör på. Fast superlungt, springer några hundra meter, går lite osv. Känner efter, fokuserar på teknik, fortsätter knipa och tränar core. Jag kan ju min kropp och jag kan mitt psyke. Måste få kuta.

7 reaktioner till “Löpning efter graviditet – svårt!

  1. Ja, jag tror att jag har ganska bra koll på läget. Hoppas jag iaf. Och det är klart att jag kan varva men det är ju liksom ut och kuta-känslan jag vill ha, inte salpass-känslan 🙂

  2. Det låter väl som ett ett lugnt och bra upplägg? Sen ska en komma ihåg att Olga är ganska anti löpning. Och en ska vara försiktig, men det verkar du ju vara medveten om, och en ska vara noga med att styrketräna ordentligt samtidigt, vilket du också verkar vara. ”Be fit to run, don't run to be fit”, något som de flesta sjukgymnaster och dylikt nog håller med om. Kan du varva det med annan träning typ spinning eller IW?

    Och lycka till osv!

  3. jag har så svårt att se att man måste ta det superlugnt i hela 6 månader efter grav. hur hade det gått på stenåldern? jogga på och känn efter ^^

  4. Sjukt svårt ja. Jag började gå powerwalks när Leon var två månader och började springa när han var fem månader och då kändes det hur bra som helst. Kul att du är på g! Ser fram emot när vi springer hand i hans över mållinjen på diverse lopp!

Kommentera