Kolla, Alfie har blivit kändis! Och nästa helg kommer han hit, hurra! Hoppas han kommer gilla den nya familjemedlemmen lika mycket som vi gör. Han är sjukt bra med barn, så det är ju inte orolig för, men ni som hade hund innan det dök upp en bäbis i hemmet får gärna komma med tips och råd om vad vi ska tänka på!

6 reaktioner till “Dagens kamphund – i tidningen!

  1. Vilken bra idé att låta hunden känna barnets doft i förväg – precis som man kan göra när man väntar hem en valp. Annars vet jag inte mer än att hunden ska få nosa ordentligt på bäbisen. Kanske bra om han får vara nära när du ammar?

    Ann Margret

  2. Jag har hört att det är bra om hunden får något som luktar som barnet i förväg så att de vänjer sig vid barnets doft. Sen kan det vara bra att börja med en promenad tillsammans så att de bara får samexistera lite.

  3. Vi hade oxå hund när vi fick vår tjej för snart fem år sen. Han var gammal redan då och vi lät honom hälsa och känna av Nora. Han fick oxå sitt space vilket han behövde eftersom han var gammal o tyckte om lugn o ro. Vi visade tydligt att Nora var ny familjemedlem o att Rex var längst ner i hierarkin, utan att vara elak utan med ömsesidig respekt. Även om jag visste att han aldrig skulle göra något så tänkte jag tanken då hon blev äldre och nyfiken o började dra i öron o hängde o klängde på honom att han kan i ett obevakat ögonblick nafsa till. Det gjorde han aldrig o vi fick lära Nora att även respektera honom o det lugn som han behövde. Han blev supergammel och Nora pratar ff om Rex. Hoppas att det går bra o att han blir en underbar storebror. 🙂

Kommentera