För fem år sedan körde jag tillsammans med min dåvarande kille och våra kompisar Jonna och Nisse till Arlanda för att hämta en hund. Hunden hette Alfie och jag hade hittat honom hos Hundar utan hem som skrev så här om honom på sin hemsida:

Alfie är en hund av liten-medium storlek. Han plockades upp som hittehund i södra Dublin och är nu i ett jourhem där han får lite grundläggande träning och utvärdering. Alfie placerades först i en barnfamilj och det gick utmärkt men tyvärr kunde de inte ha honom kvar pga hyresvärden.
Alfie älskar verkligen människor! Han åker bil utan problem och går fint koppel. Han är lugn och avslappnad runt andra hundar och tom katter. Han är även väldigt uppmärksam på föraren när han är lös.
Alfie uppför sig väl, är rumsren och kan vara ensam hemma i upp till tre timmar. Han förstör inget och skäller inte ofta.
Så, Alfie är en riktig godbit som bara väntar på ett tryggt och kärleksfullt hem i Sverige!


Bilden på hemsidan. 
Kunde vara ensam! Gillade att åka bil! Gillade andra hundar! Vilken drömjycke va? Peppen i bilen på väg till Arlanda var enorm, tänk att jag äntligen skulle få en egen hund! 
Första bilden på oss ihop! 
Han var så jävla spattig när han kom ut ur sin bur! Helt vild! Pussades och hoppade och visste inte var han skulle göra av sin randiga kropp. Vi gick en promenad med honom och efter att han bajsat värsta jättelasset stoppade vi in oss i bilen och körde vidare mot mina föräldrar i Norrland. Nisse körde och han låg mellan mig och husse i baksätet. Och sov. Och fes. Och sov. Och fes. Och sov och fes och så vidare tills vi var framme. 
Badkrukan som bara går ut så långt han bottnar.
Och ja, sedan dess har han hängt med på det mesta. Ett år efter att vi hämtat honom gick jag och hans husse skilda vägar och sedan dess har han varit skilsmässohund och älskad på två håll, något som funkar alldeles utmärkt (för honom, vi andra har ganska mycket hjärtesorg och tigerkorvssaknad varannan månad). 
… att gräva i sanden!
…stora pinnar!
…att fira sin födelsedag!
…att mysa!
…att klippa klorna. Och regn.
Fem år går så snabbt, det känns helt galet att det är så länge sedan han kom flygande i sin lilla plastbur. Tyvärr är det husse som har Tigerkorven nu, så det blir ingen tårta här hemma för att fira i dag, men det får vi ta när han är tillbaks i Skåne igen. 
Jag vill passa på att tacka Hundar utan hem för det fantastiska arbete de gör med att rädda hundar som Alfie från en säker död. Om du har planer på att skaffa hund så gå gärna in och kolla på deras hemsida, kanske är det just där du hittar din bästa kompis?

Och tack Alfie för att du finns. Livet är roligare när du är med!
För mängder av inlägg om världens bästa hund, klicka här!

6 reaktioner till “Firar fem år som matte i dag!

  1. Jag är sjukt sjukt sugen på hund men det blir svårt. Det finns ingen här just nu som kan tänka sig att vara hundvakt och jag vill gärna ha en hundvakt som man kan fråga.

    Hur gör ni med det?

  2. Vad fint du berättar om Alfie – grattis på femårsdagen! Underbart att han blev så lyckad och mysig trots en säkert jobbig valptid. Han kommer att ligga troget vid baby Kenneth.

    Ann Margret

Kommentera