Har det forskats något på varför rostade mackor är så inihelvitti mycket godare än orostade? Det borde det ju rimligtvis ha gjorts, ett sådant fenomen kan ju inte bara passera vetenskapens ögon hur som helst utan att bli undersökt.

Mvh/ inne på min tredje, and counting.

4 reaktioner till “En till undran, nu på temat frukost

  1. spinner vidare på Melas visdom: det är ju därför det som bekant är så att allt som är godare också är onyttigare. de kemiska reaktionerna som gör vår mat så god sabbar nyttigheten. bummer dude.

  2. Ja, faktiskt så har det det, eller ja, inte forskats kanske, men iallafall – den korta versionen är att när man rostar (eller steker, eller grillar) så reagerar proteinerna i ytan på det man tillagar på ett speciellt sätt, och det bildas då aromatiska ämnen som människan generellt tycker är goda. Exemplifieras lättast med att jämföra kokt köttbit med grillad köttbit, eller då rostad macka med orostad macka. Livsmedelskemi, ganska underhållande faktiskt!

    Mvh, rostar_allt_bröd78

Kommentera