Sak jag borde träna på: att bara vara. Bli lite mer zen, så där. Tänker att det kommer behövas lite mer zen i mitt sinne innan bäbisen kommer. Risken blir annars att jag varje kväll kommer känna ”MEN JAG HAR JU INTE GJORT NÅGOT I DAG!” bara för att jag inte uträttat stordåd som att skriva en bok/startat ett fanzine/tecknat ett fantastiskt djurmönster (som alla andra gör på sin föräldraledighet) utan istället ammat/kollat på dag-tv/ätit choklad (min syn på föräldraledighet).

Och det går ju inte att zen-amma/zen-kolla på dag-tv/zen-äta choklad om man hela tiden ska vara sjukt stressad över att man inte gör en massa andra saker. Och hade det bara handlat om att gå och lägga sig och sova en timme, så hade saken varit biff. För en ledig timme har jag, nemas problemas, problemet är att jag inte kan slappna av om jag har annat på att göra-listan.
Nu till exempel så tänker jag att jag borde diska innan jag går och sover. Men eftersom det är så o-er-hört tråkigt att diska så hittade jag på att jag var tvungen att skriva det här inlägget, för att förhala tiden lite. Och alldeles för ofta förhalar jag iväg tiden så till den milda grad att jag inte gör ett dugg annat än att bara slösurfa i två timmar, sen stressdiskar jag och så är tiden för fria aktiviteter slut och då är det bara att glömma att gå och lägga sig.

Nej, nu är det jag som tränar på att tänka bort disken och går och sover. En timme minst. Och sen ska jag träna på att sova middag VARJE DAG trots alla saker på att göra-listan. Den blir ju ändå aldrig avbetad när jag är trött och bara gör hitte på-saker för att slippa ta tag i tråkiga saker. Mer sömn och mer effektiv vaken tid, det är planen.

Målbild.

2 reaktioner till “Någon som känner igen sig?

  1. Sjukt söt bild 🙂 När jag började gå hemma själv med bebis insåg jag att bara vi bägge överlevde dagen så var jag nöjd. Inte att det var hårt, men för att då var ju min groda en dag äldre, ett steg närmare att kunna le/jollra/dra sig upp i armarna etc etc. Och något som var sant för mig (men inte alls för alla andra) var att min stackars (ammade) groda blev jätteröd i rumpan efter jag ätit chokladkaka en gång :/ Bara som en heads up. Kärlek!
    /Cim

  2. Min taktik brukar vara att bestämma en sak som ska göras (diska dammsuga betala räkningar städa badrum bla bla bla) och låta resten av tiden vara till vad jag har lust med. Det innebär ju att har jag lust att göra fler nyttiga saker är det okej, har jag bara lust att gosa bebis/sova/amma så är det vad jag gör.

Kommentera