Lägenhetsförsäljning – vilken djungel alltså! Och mäklare känns ju tyvärr lite som politiker, allt låter så himla hanky panky och det är guld och gröna skogar och omskrivet för att låta tjusigt – men så är det ändå bara en möglig skrubb när man väl pallrar sig iväg på visning.

Men dom här Hemverket, är det någon som har erfarenhet av dom? Det är ju en jävla skillnad på att punga ut med 5 000 kronor, jämfört med de 30 000–40 000 spänn som mäklarna i Malmö tar. Och speciellt när man ska sälja TVÅ lägenheter, det är ju tio laxar jämfört med kanske åttio, och de åttio glada laxarna ger utan tvekan en bra skjuts på hushandpenningskontot.

Tips, råd, synpunkter osv, allt mottages tacksamt!

3 reaktioner till “*tar ett djupt andetag och dyker in*

 1. Provisionen beror väl på försäljningspriset? Jag tyckte Hemverkets sida såg ok ut. Anlitade en mäklare på Svensk Fastighetsförmeding förra året för att sälja mitt hus på Österlen. Hon gjorde inte många knop och hade mage att skylla på trassel i äktenskapet när jag klagade. : ( Jag sa upp avtalet med henne men var ändå tvungen att betala 5.000 för hennes utlägg.
  Nu är huset uthyrt i väntan på bättre tider.

 2. Jag skulle inte rekommendera de där gör det själv/billiga mäklarna. De gånger jag har sålt så har jag använt välkäda mäklare med fina bilder, annonser och material. Jag har också fått mycket för lägenheterna. Glöm inte att du får dra av mäklarkostnaden på skatten så det blir inte så mycket i slutändan.
  Bülows har enligt mitt tycke varit bäst men också Erik Ohlsson är bra!

 3. Vilken jävla prisskillnad!

  Hmm, hemverket.
  Jag har en kompis som säljer sin lägenhet genom hemverket just nu. Hon fick fixa foton och visning själv. Hemverket la ut lägenheten till försäljning och hjälper till med själva försäljningen och pappren kring det tror jag.

Kommentera