Okej, på torsdag är det dags. Årets Värsta Månad™ drar igång, men den här gången tänker jag att ont skall med gott förgås (låter trevligare än originalet) och planerar för en riktig kick ass-månad, alla kategorier.

”Vadå Majsan, varför är november årets värsta månad?”, vrålar ni nu i kör – och det ska jag tala om för er. Så här ser året ut enligt mig:

Januari
Gött mos, det har vänt, det är nytt år nya tag osv. Det blir lite lite ljusare, man tar sig sakta igenom julens sockeravgiftning och börjar känna vardagen återvända efter decembers helgmaraton. Eventuellt är hunden lite skitigare än vanligt (bildbevis nedan), men det är okej.

Alfie, januari 2011-edition.

Februari
Okej, håll ut. Bara 28 dagar kvar, sedan är det mars = vår. VÅR. V Å R.

Mars
Det är vår. Dropp från taken, blommor i rabatten, uteserveringskaffe och allmänt gött liv eftersom man bor i Skåne. Man drar ner cipramilntaget till hälften och börjar drömma om sommaren.

April
Det är vår på riktigt. Eventuellt är det till och med försommar och så varmt att hunden inte ens orkar tugga på sin ben utan ligger i sälposition i sin anletes svett i gräset.

Zzzzzz…

Maj
Du sköna maj välkommen. Har man tur är det skånsk högsommar, då kan man sola vid Scaniabadet och springa i shorts och t-shirt i bokskogen.

Juni
Ahhh juni! Fortfarande lever drömmen om att sommaren inte ska regna bort, och man gör allt det där som man drömt om hela våren. Uteserveringar, parkhängsdagar, balkonghängkvällar. Ja, ni vet hur det funkar. Kanske bestämmer man sig för att bli mc-brutta och köper man en motorcykel (som man ett år senare kör omkull med och måste skrota, men det vet man inte då).

Hunden och hojen. Fina!

Juli
SOMMAR! Förvisso regnar det varje dag och är svinkallt, men ändå, det KAN ju bli fint. Faktiskt vilken dag som helst nu! Hurra, snart blir det finemang, vänta bara!

Augusti
NU kommer sommaren på riktigt! Eller, det är inte jättebra väder, men det kommer snart ett rejält högtryck, juni och juli var ju värdelösa, så SJÄLVKLART kommer augusti bli bra. Hoppas man. Så man sitter inne i regnet och kollar vädret på mobilen och leker med Photobooth hela sin semester. För snart blir det fint!

*bildtext överflödig*

September
Åh, jaha, NU kom visst sommaren? Då har man något att gnälla om i fikarummet, hurra! Och löven börjar bli gula och fina och det är ju fint och mysigt och instagramvänligt.

Oktober
Vackert som satiken utomhus! Gulorangerött överallt! Prassliga löv! Krispig luft!

November
Inte ett löv i sikte, man måste skrapa rutorna på väg till jobbet, det är full rumpvärme och rattmuff och frost långt in i benmärgen forever and ever. Det är sjukt långt till vår, det är 30 evighetslånga trökdagar bara till december och all höstpepp i kompiskretsen är borta, så de stora gemensamma grytmiddagarna har bytts ut mot ensamhet och mörker. Man är fattig och tråkig och har fult hår och torr hy och är helt klen i kroppen. Och man har ingen tv.

December
Brorsan fyller år! Jag fyller år! Jesus fyller år! Det är juleljus och knäck och glögg och kärlek i luften. Barnen är tacksamma, djuren är glada, snön lyser upp i mörkret, det är nyårsafton och hopp om ett gott nytt år!

Novemberkänslan, om den skulle vara ett djur.
Slutsats: november är ju sannerligen en riktig skitmånad – men nu tycker jag att vi gör motstånd och bara LOVEBOMBAR den här månaden allt vad vi kan för att visa att vi inte tolererar allt det onda som november står för. Jag tjuvstartar i dag med lite tabataträning, hårtoning och ansiktsmask. Haha, up yours november, jag kommer SKINA som en sol på torsdag morgon! VEM ÄR MED MIG?
Ps. Listan över 30 x novemberpepp saknar fyra punkter. In och fyll på!

5 reaktioner till “*laddar mentalt inför november*

  1. Och hallå, JAG fyller också år i december. Och så är det en massa trevliga utlottnings-julkalendrar på nätet och man får lov att äta lite extra mycket choklad och gott utan att någon bryr sig (om man nu bryr sig vad andra tycker) och man får klä sig i extra mycket rött och grönt och silver och guld och tadaa!! GLITTER!! Glitter, glitter everywhere.

    December kan vara en sån toppenmånad att hjärtat liksom trycks ihop lite av rörelse när jag tänker på det.

  2. Men februari… februari! Den kortaste men ändå längsta månaden med iskyla och mörker som börjar bli ganska ledsamt, kom solen tänker man och så ska det dröja ett tag till.

Kommentera