…så formulerade Kattis mina tankar med millimeterprecision i (det ganska vilda) kommentarsfältet, nämligen såhär:

Nej man kan verkligen inte säga ett choklad. Inte heller chokladet, som jag hört många skåningar säga. Det heter choklad. Bara så. Jag ska gå och köpa choklad. Precis på samma sätt som jag ska gå och köpa godis.
Choklad. En chokladbit. Ett chokladkex. Och såklart – chokladen.

(och nu har jag sagt choklad lite för många gånger för hjärnan går på helvarv och ba MEN STAVAS DET VERKLIGEN SÅ? C-H-O….?! DET SER JÄTTEKONSTIGT UT)

Men choklad. CHOKLAD.

7 reaktioner till “Och angående chokladinlägget…

 1. Jag tror ”kaka” syftar pa att nagot ar platt och fast och smakar sott vilket gor chokladkaka helt logiskt… fast nu gissar jag bara! Jag alskar ju dialekter och hur mangfaldigt vart sprak ar trots att vi bara ar nio miljoner som pratar det 🙂

  Gilla

 2. Skåningarna pratar ju danska, det är därför! (och ja, jag har spenderat somrarna med mina kusiner i skåne så jag FÅR säga så! hee hee). Och felaktigt att säga chokladkaka? You craazy, girlfriend!

  Gilla

 3. Jag fortsätter att hävda: ETT choklad. Men då är det specifikt ETT Marabou Mjölkchoklad (el dyl), alltså det folk uppåt (felaktigt) kallar chokladkaka. Blandar jag en påse lösgodis då heter det bara choklad. Finns det en ändelse på choklad då heter det EN chokladbit.
  SÅ DET SÅ!
  Heja skåningar! 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s