Hej Mirijam!

Det är Mirijam här. Jag skriver från framtiden, år 2012 närmare bestämt. Jag vet att du sitter och undrar hur i helvete du ska klara av att hålla dig kvar i journalistbranschen, men vet du – att du satsade på att lära dig redigera kommer att löna sig. I helgen satt du till exempel och jobbade från Hawaii. Jo det är sant. Jag förstår att du tror att det är ett skämt och att jag bara jävlas.
Men vet du – det är det inte.
Du har ett eget företag där du bestämmer ganska fritt och nu valde du att jobba från San Diego och Hawaii i ett par veckor. Häftigt va?

Och faktum är att du kommer ha jobb oavbrutet från att du går ut skolan. Ibland kommer du till och med få tacka nej för att du har för mycket. Och lyssna på det här: när ett jobb försvinner kommer ett nytt att dyka upp och du kommer hela tiden tänka att det är ren tur.
Men vet du – det är det inte.
Det är din kompetens och ditt stora nätverk som gör att saker löser sig. Inte tur.

Du kommer gå på intervjuer för jobb som verkar utmanande men få höra att du är överkvalificerad. Du kommer tänka ”hjälp, det här kommer jag aldrig klara” men göra det både bättre och snabbare än du hade trott. Trots det kommer du dagligen undra när i helvete alla kommer upptäcka att du är en stor bluff som inte har en aning om vad du sysslar med.
Men vet du – det är du inte.
Du är kanske inte världsbäst, men definitivt tillräckligt bra för det du får betalt för att göra. Och du lär dig hela tiden mer och mer.

Så slappna av. Allt löser sig.

8 reaktioner till “Brev till mig själv från mig själv

  1. Ja men ja! precis så liksom. Det här blufftänket borde vi verkligen slute med vi grymma kompetenta, smarta som levererar toppenresultat. BRAVO!

  2. Vad fint skrivet!
    Kanner igen det dar med att kanna sig som en bluff som nar som helst kan genomskadas, men jag tror alla kanner sa oavsett hur framgangsrik man ar vilket har lett mig till slutsatsen att det bara ar inbillning 🙂

  3. Du är bäst. Det såg jag när du låg på min mage lite blå och slemmig. När du öppnade ditt ena öga och tittade på mej, då såg jag att du äger hela världen.

Kommentera