Min blogg!

Hörrni, vi måste snacka lite om QR-koder, aka FRAMTIDEN! Använder ni sådana, jag har inte riktigt fattat vad det är förrän nu. Jag vet att vi använde det på Expressen som en form av ”läs mer”-länk till webben från papperstidningen, men det slog nog aldrig igenom för det försvann lika snabbt. Men nu när var och varannan människa kutar runt med en smartphone i fickan lär det ändras.
Enkelt förklarat står QR för Quick Response, och är en slags upphottad streckkod. Genom att ladda ner en QR-läsarapp till din smartphone kan du scanna koden och hamna på websidan som koden länkar till.

HUR BALL ÄR INTE DENNA UPPFINNING? Om du vill göra en egen kod kan du bara skriva in länken i till exempel den här kodgeneratorn så får du en bild som du kan spara. Eventuellt funkar det ju lite bättre i reklamsammanhäng än för privatpersoner, men ändå.
Det här kan man göra till exempel:

  • Snickra ihop en playlist på spotify med nostalgiska låtar, skriv ut QR-koden och klistra fast den på ett vykort som du skickar till en gammal kompis.
  • Köpt en rolig present som inte hann fram i tid? Gör ett lite festligare egenhändigt presentkort och länka till presenten på nätet.
  • Klistra in QR-koden till din hemsida på ditt cv när du söker jobb.
  • För romantikern: strössla små lappar med koder över lägenheten när du åker bort, så kan din parter gå runt och hitta länkar till era bästa låtar eller favoritklipp på Youtube när du är bortrest.

3 reaktioner till “Ja jösses, leka med kottar är SÅ förlegat

Kommentera