Mamma ringer och vi snackar ett tag. Hon har nyss skaffat en iPhone vilket är rätt komiskt eftersom hon är lite… ja, teknikefterbliven. Vi snackar alltså en kvinna som kommer utspringande när man ligger på gården och ba: ”MIMMI, HJÄLP! OSKAR LYSSNAR PÅ MARKOOLIO PÅ HÖGSTA VOLYM OCH JAG FATTAR INTE HUR MAN SÄNKER!”
Okej, just det exemplet var förvisso tio år gammalt, men det har nog inte hänt jättemycket i den tekniska delen av hennes högra hjärnhalva sedan dess.

I alla fall.

Först får jag förklara hur man ställer in ljudet för hon hör ingenting. Sedan har hon problem med att hennes kontakter är borta och jag förklarar att hon säkert hade en inställning på den förra som gjorde att det aldrig sparades på SIM-kortet. Vi snackar lite om ditten och datten och det är skönt att lägga på för hon verkar ha rätt dålig mottagning, det låter brusigt och stimmigt i bakgrunden.

När jag lagt på säger Tobbe på skämt att jag glömde hälsa, varpå jag ringer upp igen. Då låter det så här:

Mamma: Hallå?
Jag: Jo, haha, jag skulle bara säga att Tobbe hälsade. Jag glömde säga det.
Mamma: HALLÅ?
Jag: Hallå hallå!
Mamma: Hallå? Vaffan, nu hör jag inget igen. MÅSTE man ha den på högtalartelefonen eller?
Jag: Va? Har du högtalaren på? Då är det därför det låter så jävla illa. Men du kan ju höja ljudet på de där två runda knapparna på sidan.
Mamma: Ja okej, jag provar igen? HALLÅ?
Jag: Jag hör dig. Loud and clear.
Mamma: Men, jag trycker på översta knappen och när jag har ljudet på alla prickarna så hörs du inte alls.
Jag: Okej? Har du ens luren åt rätt håll? 
Mamma: Men det är klart jag har!
Jag: Mmm. Inte jätteklart om du frågar mig.
Mamma: Det hörs fortfarande dåligt. Tror du att det är för att jag har plasten på?

Men hjälp. SKÄMTAR hon?

Mamma: Jag var uppe i något litet moln förut och den sa att den höll på att överföra något, men så tryckte jag avbryt. Var det fel? Var det kanske dom som hade mina kontakter?

9 reaktioner till “När morsan har köpt en ajfån…

 1. åh va gött jag skrattade, det kom ett par tårar till o med som mjukade upp förrgårdagens smink.
  heders åt din kära mor som livade upp min onsdag!

 2. de är nånting me dom där damerna över 50, dom lixom….hänger inte me.
  Morsan har dock inte hunnit skaffa en nyare mobil och jag är livrädd för den dagen hon visar upp en nyköpt telefon med touchscreen, det är tillräckligt jobbigt att för ca hundrade gången visar hur man klipper och klistrar på datorn.

 3. Jäkla taskmörtar när jag var liten kom den svartvita TV:en. Det är fan inte så lätt…

 4. Hahahahhaa underbart.

  Och dog även åt Ninnis kommentar, sjukt roligt ju.

  Det här scenariot känner man ju igen litegrann 🙂

 5. Min mamma skulle köpa ny mobil, försäljaren visade att grejer. Wi-fi, bluetooth, X antal megapixlar i kameran osv. Mamma ser lite förvirrad ut och frågar om den inte har sms?!! Hahaha!!!

 6. Du kanske kan supporta mig lite? Jag har fått hem min iPhone, men vågar inte riktigt deala med den än. Fatta jobbigt. Men jag måste ju eftersom min tioåriga unge ska få min gamla i födelsedagspresent (eh, han har redan fyllt).

Kommentera