How ’you doin?

Det här är min bästa Petter. Vi lärde känna varandra 1998 när vi gick snowboardgymnasiet och bodde grannar i Malung. Petter och jag är sådana där platoniska vänner som aldrig har rört varandra, men trots det utgår folk alltid att vi har varit ihop. Petter är förvisso jättesnygg nu, men 1998 hade han page och indianhalsband. En gång råkade jag säga till några kompisar att han ”inte såg mycket ut för världen när vi lärde känna varandra”, då tog det hus i helvete.

Petter på… Blackcomb?

2002, efter par år efter gymnasiet, åkte vi (och vår kompis Fredrik) till Whistler och stannade i ett halvår. Det var på många sätt en helt fantastisk tid, trots att mitt knä pajade och jag var pank och fick jobba svart för ett städföretag som hette Magic clean. Cirka 80 procent av våra interna skämt skapades här.

 —–

Vintern 2002/2003 gjorde Petter en säsong i St Anton och blev ihop med en tjej. Jag minns första gången jag skulle träffa henne efter att de kommit hem, jag var så SJUKLIGT nervös. Bytte kläder typ en miljard gånger och hade handsvett och hjärtklappning. Tänk om hon tyckte att jag var en tönt? Att hon hatade mig?
Att hon SKULLE TVINGA PETTER ATT SLUTA UMGÅS MED MIG FÖR ATT JAG ÄR TJEJ (konstigare saker har hänt). Men det var lugnt såklart. Älskar Maria, världens bästa. Klart Petter har bra smak.

En helt normal bild om man känner till fallskärmshoppning.

Sommaren 2003 var Petter och hans kompis Otto med i ett sånt där på rymmen-program på TV4 som hette Position X. Efter att de hade gjort ett tandemhopp på Skånes fallskärmsklubb ringde han upphetsat till mig och skrek i luren, ”VI MÅSTE BÖRJA HOPPA FALLSKÄRM!”.
”JAAA”, skrek jag tillbaks utan att någonsin haft en tanke på att det var något man borde göra. Petter och Otto gick kurs, mitt knä gick inte igenom läkarundersökningen men 2004 var jag redo.

—–

2008 ringde Petter och berättade att han skulle bli äkta make. Jag vrålade upphetsat att jag ville vara best woman på bröllopet, men nähä, de skulle minsann dra iväg själva till New York. Snopet.

”Och sen… haha… frust… sa han… hohoho… nej, jag klarar det inte, berätta du”

2009 åkte vi (jag, min dåvarande kille, Petter och Maria) på charter till turkiska Ölüdeniz. Fick träningsvärk i magen av att ha skrattat så mycket i sju dagar i sträck. Våra respektive satt mest och himlade med ögonen och fattade typ hälften. Precis som alltid när vi ses med andra ord.

—–

Under ett av mina besök 2009 körde vi och handlade efter att Petter kommit och hämtat mig på stationen. Han plockade på sig blodpudding och juice med extra folsyra och jag blev helt varm på insidan men sa ingenting. När vi satte oss i bilen tog han på sig bältet och började fnittra. Jag ska bli pappa.

Jag och lilla Petter junior (juniorette?).
Den 2 juli 2010 vaknar jag hemma i Cillas flickrum hos hennes föräldrar i Borlänge. Det är Peace & Love, svinvarmt och jag är lite lätt bakis. Sträcker mig efter mobilen för att kolla vad klockan är – och ser rakt in i ansiktet på världens gulligaste nyfödda unge. Börjar böla. 
Fem veckor senare får jag äntligen träffa henne. När jag sitter med henne i famnen kommer Petter och sätter sig på huk bredvid mig. Han stryker sin pyttelilla dotter på huvudet och säger tyst ”hon gillar när man gör så här”. Och jag ser på honom och tänker att det är så sjukt, att livet går och att man håller ihop. Att vi gått från folkölspimplande säsongare till två vuxna människor med riktiga liv. Att min flamsiga, fnittriga, fantastiska polare är gift, har ett hus och två hundar. Och nu även har blivit farsa. Men att vi ändå är samma.
När Petter kollar upp på mig och ser att jag är helt blöt i ögonen hojtar han förtjust ”Men vaffan Mimmi, GRÅTER du?” och springer och hämtar kameran.
—–
Petter fyller år den 12 december. Jag den 21. Sedan 1998 har det blivit en sport att komma ihåg varandras födelsedagar. I år vann jag (som vanligt). Under måndagen på Lanzarote ringde jag till både hans jobbmobil och hans vanliga (hans nr är det enda mobilnummer jag fortfarande kan utantill) men fick inget svar. Sjöng ja må du leva på telefonsvararen och hävdade att det räknades. Ringde upp senare på kvällen och fick tag på honom. ”Vi hörs nästa onsdag” så jag innan vi la på. 
Bevis på att Majsan är bäst!
Men nej, han missade det i år igen! Var så sjukt nöjd när jag gick och lade mig i går, ba ”pffft, en halvtimme till midnatt, han kommer aldrig hinna”. Och det gjorde han inte, FÖR JAG ÄR THE ALMIGHTY FÖDELSEDAGSKOMMAIHÅGARE!
Men, det som det här inlägget egentligen skulle handla om är att jag älskar och saknar min kompis väldigt mycket och att jag hoppas få tid att träffa hela den lilla familjen jättejättejättesnart. För att göra en kort historia lång.

7 reaktioner till “Jag hjärta Petter

  1. Högsta kvalitets städhjälp i hela Stockholm. Hemstädning fr.145 kr/timme | Flyttstädning/Storstädning fr. 25 kr/kvm. Vi har bra referenser. Here are städföretag,hushållsnära tjänster,hushållsnära tjänster priser,fönsterputs pris,kontorsstädning priser,trappstädning stockholm pris,hemstädning stockholm pris and städning lidingö.

  2. Åh här bölar jag! Ni är som mig o min bästa vän. Eller han och jag är som er. Vi har inte hunnit till gifta sig och hus och barn men jag ser fram emot det. Det kommer bli fett!

    Känner igen mig i allt från att folk alltid antar att man åtminstone legat och i rädslan att en partner ska förbjuda att man umgås, fast att det aldrig blivit så.

    Näpp, vi ska ha sommarstugor bredvid varandra, det är bestämt och så kommer det bli! Heja vänskap!

Kommentera