Det kom en kommentar på inlägget om My little pony-idealen som löd så här:

Ursäkta mig, men vafan? Låt mig få detta klart för dig: stora ögon och liten nos/mule/whatever är en nyckelretning som utlöser våran instinkt att vilja ta hand om. Det är vetenskaplig fakta och lärs ut i skolorna. Det finns värre saker här i världen än att Hasbro gjorde en förändring för att få mer kunder. Riktig pro-ana till exempel. Men ska vi spela ditt spel, använder du ögonskugga? Oops, då faller du för ponniernas skönhetsideal! Ugh. 

Hej anonym (vem annars?), SJÄLVKLART finns det värre saker här i världen än att Hasbro ändrar midje- och nosmått på sina ponnys, men om du inte förstår att det finns en direkt koppling mellan hur barns leksaker och kroppsideal ser ut så är du ju helt verklighetsfrånvänd.
Som pro-ana, vad tror du att det kommer ifrån? Nej, det är inte så att femåringar börjar svälta sig själv för att deras hästdockor ser ut små rosa rävar, men så länge lollipop-looken är idealet och det tillverkas dockor som ser ut så här så kommer det att skada våra barn.

När inte ens en häst får se ut som en häst blir det svårt att förklara för sina barn varför det är helt okej för en människa att se ut som en människa.

9 reaktioner till “Alltså jag blir så jävla TRÖTT

  1. Håller med! Jag växte upp med G1 MLP och är en hängiven samlare. Okej, de är rosa och glittriga, men nog såg de ut som hästar i alla fall. Benen på de här nya varianterna är ju helt deformerade!

Kommentera