15 reaktioner till “Dagens tiotusenkronorsfråga:

 1. Fördelen med Stockholm är förstås att alla jobben finns just där. Tröttnar du på din nuvarande tjänst så kommer du alltid få annat kneg där.
  Men det är ju bara ena sidan på det. Man måste vilja bo där med. Jag har bott i omgångar där och jag vet att en viss Berner sa till mig att jag ALDRIG skulle kunna försörja mig inom branschen i Göteborg. Men jag ville inte till Stockholm. Trivs inte där. Sa till och med nej när jag blev uppmanad att söka en fast tjänst på DN för jag ville tillbaka till västkusten. Har inte varit arbetslös en dag.
  Så, tänk inte bara jobb, tänk liv och vänner och socialt välmående också!

 2. Jag tycker också det låter som att du har en kanonbra frilansplan, så om du helst vill bo i Malmö (vilket jag antar att du helst vill, eftersom du bor där) så tycker jag du ska stanna.

  Man kan inte välja stad bara utifrån jobb, livet är ju mer än så. (Säger jag mest för att jag hoppas att det är så. Jag vill ju helst bo i Göteborg och har alltid undrat om jag ”måste” flytta till sthlm).

 3. Jadu, en fråga som ingen plus- och minuslista i världen kan lösa. Hoppas du har tid att tänka lite.

 4. Bara läst din blogg ett tag, men du känns ju mer som en malmöit i själen! (Det är alltså något bra)
  Se det som meningen som början på nåt nytt, att sluta jobba där.
  Om det inte är ditt drömjobb ska du stanna i Malmö. Man ska ej flytta ”för att det är säkrast så” (i alla fall inte när man är en så kreativ människa som du verkar vara)

 5. Shit pommes frites, jobbigt. Vad säger mannen i ditt liv om det hela?

  Jag skulle vilja påminna om det här blogginlägget:
  http://mirijam.blogspot.com/2011/09/good-morning-farmer-street.html
  Citat:
  ”Har i hela mitt liv sagt att jag aaaaaldrig ska flytta till Stockholm. Nu säger jag: Jag ska aaaaaldrig flytta till Stockholm, men om jag under pistolhot skulle bli tvångsförflyttad hit så skulle jag ha typ världens finaste/roligaste/coolaste/gölligaste/icke-falska vänner här.”

 6. Jag tänker på krångel med Alfie, om det blir svårare med hämtning och lämning.

  Annars är ju inget skrivet i sten. Du kan ju testa att flytta hit, och gillar du det inte så flyttar du tillbaka. 🙂

 7. OJ. Svåra beslut. Det kanske finns en mening med att ni inte fått någon av lägenheterna ni tittat på..?
  Men å andra sidan, så borde ju din bok bli en bestseller, så stanna..?

  Fy va svårt!

 8. Stockholm såklart!

  Eller jag menar, vad roligt att du har möjlighet att behålla jobbet om du vill. Lycka till med besluten, det blir ett nytt kapitel hur du än gör. Och i det här fallet: NYTT är alltid BÄTTRE! (Okej, det kan hända att jag har snott det från Barney, men dock.)
  /Anna

 9. Jag har aldrig varit i huvudstaden men kan säga som så att jag ändå måste slå ett slag för mitt Malmö här! Jag tycker ingenting om vad du ska göra, det får du själv besluta om. Men i duellen mellan Stockholm och Malmö får så klart kulturstaden Malmö min röst 😀

  Oavsett vad du väljer, så önskar jag dig lycka till.

 10. Äh, det där var ju lätt.

  (Eller, nej. Det var det naturligtvis inte. Är inte dum i hela huvet.)

  MEN FLYTTA TILL STOCKHOLM! Komsi komsi, vi kan sitta här med vår gooooda smak och dricka kaffe och äta budapestbakelser typ hela dagarna om du gör det.

 11. Men fy fan vad livet ska vara krångligt ibland. Men om du vill stanna i Malmö tycker jag att det låter som att du har en fantastisk frilansplan!

 12. Asså du vet ju vad vi svarar på den frågan (FLYTTA HIIIIIIIIIIIIIT!), men känn efter i hjärtat. Jobb får du alltid nytt om du vill bo kvar.

Kommentera