Ni vet Alfie, världens bästa Tigerkorv? Han kom till oss genom den svenska föreningen Hundar utan hem som hjälper till att hitta en familj till hundar från Irland. Ja, och Sverige förstås, men det är de irländska vovvarna som kostar mest. Hittehundarna på Irland körs till olika dog punds där de sedan avlivas efter fem dagar om inte någon ägare dykt upp. Så här står det på hemsidan om stället Alfie räddades ifrån:

Kennlarna i Dunboyne består av ett kallt smutsigt cementgolv. Det droppar från taket så det är alltid blött på cementen och hundarna har svårt att hålla värmen när de inte kan hålla sig torra. Det finns inget mjukt att ligga på och inget dagsljus. Allt är gjort av cement och stål. Atmosfären här inne visar alla tecken på att detta är helvetet på jorden. Hundar som kommer hit släpas in och gnällskriker av olycka och rädsla när de lämnas ensamma i kenneln och ståldörren slår igen bakom dem. Det skär i hjärtat när man bevittnar detta och inte kan göra något. Här har vi sett de olyckligaste hundar man kan tänka sig. En liten genomvåt yorkshireterrier satt uppkrupen i sin matskål för att försöka hålla värmen. Kylan och stressen gör att kilona rasar på hundarna och 5 dagar i denna miljö kan vara mer än en hund klarar av under vintern. Hundarna får inte umgås med andra hundar och får inga promenader. De hundar som avlivas här får aldrig se dagsljus efter att de lämnats in. Att tänka att någon hund får sluta sina dagar så här, känns fruktansvärt och därför har Dunboyne blivit det pound som vi räddar flest hundar ifrån.

Okej, nu bölar jag. Kan ni fatta att min älskade lilla korv har varit på det stället?
De som jobbar med Hundar utan hem gör det inte för att tjäna pengar, allt är ideellt och pengarna man betalar för sin hund går till chippning, kastrering, vaccin osv. Föreningen är alltså icke att förväxla med kvinnan på Uppdrag granskning som bar päls och åkte runt i en vräkig Mercedes och sålde små dvärgbandmask-chihuahuor för tjugo papp. HUH är snälla. Och de behöver pengar för att kunna rädda fler hundar, här finns mer info om hur du kan hjälpa.

Och så anledningen till att jag skriver det här just nu: Min fina Mallan är med i en tävling där man kan vinna 50 000, och hon vill vinna pengarna och ge till Hundar utan hem. Gå in och rösta på hennes bidrag här. Hon ligger på åttonde plats av många många hundra, så chanserna är stora att ditt klick kan hjälpa! Och sprid ordet tack så blir vi jätteglada!

Alfie says: ”Livet på gatan suger, rösta på Mallz”

13 reaktioner till “Rösta på Mallan för hundarnas skull!

 1. Röstat och klart! om (när) jag köper en hund i framtiden har jag bestämt att det blir en hund från ett ställe som Hundar utan hem.

  För övrigt är du nog min bästa blogg! Jag är en gammal läsare, tyvärr är jag en lat sådan så detta är min första kommentar. Tack för bloggen!

 2. röstat & klart här med!
  grät när jag läste ditt inlägg, jag har själv funderat länge på att adoptera hund i behov av ny, kärleksfull ägare genom en förening istället för att åka och köpa hos en uppfödare.
  blir så lessen när jag tänker på hundar som far illa. så jävla knäckt, fyfan.
  hoppas att hon får flest röster & en chans att göra skillnad! 🙂

 3. Röstat och klart!
  Tycker att alla som någon gång tänker tanken att skaffa ett rasdjur (katt eller hund spelar ingen roll) ska ta sig en tripp till hem för övergivna djur först. Liksom människor är det personlighet som spelar roll, inte utseende.

 4. Jag försökte rösta, men det är lösenordsskyddat och jag kan tydligen inte se vad det står för bokstäver, för min röst blir inte godkänd. Kan prova lite senare och se om det dyker upp en annan bokstavskombination som jag kan uttyda, men det suger ju verkligen. Bra tanke i alla fall. /Anna

Kommentera