Blö, måste verkligen se över alla mina utgifter nu. Drömde i natt att Lyxfällan-killarna kom och ville sälja min dator. Jag grät och försökte förklara att jag måste ha den för att kunna frilansa, men de bara ”DU MÅSTE SÄLJA DEN, DU MÅSTE GÖRA ALLT DU KAN FÖR ATT LÖSA DETTA.”
Vilka svin va? Men det är ju bara att göra som dom säger.

Skriver således världens längst att göra-lista med allt som måste fixas inför framtiden. Skittråkiga saker som att lägga om lån, kolla om man kan frysa amorteringar, ansöka om F-skatt för att starta upp företaget igen osv.  Men också skojsiga grejer som att bygga hemsida, fixa logga/visitkort och planera roliga jobb. Och sätta igång på allvar med den där boken som ligger som ett litet ledset utkast på datorn. Tiden kanske är inne nu. Jag tror att den är det.

15 reaktioner till “Lyxfällan light hemma hos Majsan

 1. Jag tror mig kunna veta lite hur du känner (ångest som kryper på när man vet att man verkligen måste suga tag i sig själv och tvinga sig själv att lyckas med sina affärsidéer). Jag är i en liknande sits just nu. Bara det att jag egentligen vetat om sedan juni att jag måste börja generera pengar på något magiskt sätt till hösten. Jag har klarat mig i 6 år på att bara göra det jag vill under vintermånaderna men nu är jag genuint orolig för att jag inte kommer klara en höst till utan att ta ett vanligt kneg!
  Affärsidéer dyker upp då och då…
  Äsch. Detta blev en kommentar med mycket rappakalja eller vad det heter. Nu lägger jag av.

  Stay strong.

 2. Åh vad skönt att höra att du ser framåt! Man kan ju tyvärr inte påverka vad som händer runt ikring en men man kan välja hur man hanterar det. GOGOGO! 🙂

 3. Det är ju inte så konstigt med sånna drömmar just nu. Men alltså jag TROR inte att dom skulle ta i från en frilansjournalist (och blivande bestsellerförfattare) datorn. Det vore ju inte SÅ smart.

 4. Ja! Klart tiden är inne för att skriva bok! Jag ser så mycket fram emot att läsa om vad du hittar på, jag tror verkligen på dig.
  /Anna

 5. Tråkigt det som hänt! Hoppas att du hittar andra bra lösningar.

  Och skulle du behöva profilkläder eller en snygg företagsdekal till bilen så kan du utnyttja vårt företag så lovar jag att ge lite rabatt =) Kanske en T-shirt som det står Majsan på?
  http://www.ernhaketryckeri.com

  PS: jag är din fd granne som stalkar dig

 6. Men Majsan då. Du kommer att bli en supereftertraktad frilans! Boken kommer du att skriva på nån av dina långa utlandsvistelser som du och Tobbe kan glida runt på på dina frilandsgage. När ni drar till Mexico vill jag hänka, jag kan typ… bära nåt eller eh… hitta vägen eller så…

 7. En ide: starta bloopis! Jag tänker göra det, en del sköna slantar kan det generera i, och man slipper meck med tradera & det börjar bli för kallt för att stå på loppis.
  Och skriv boken! Klart du ska! Om du vill skriva ytterligare en så kan du få låna alla mina dagböcker, texter och journaler och gegga ihop en story on en alldeles vanlig galen blondin 🙂

 8. Usch vilken mardröm! Fast de sa iallafall inte ”du får välja här nu, datorn eller Alfie”…

  Att behöva se över ekonomirelaterade saker är nästan alltid tråkigt, men you can do it Majsan! =)

Kommentera