Okej, kan vi snacka lite om de här människorna i Södertälje som kom till undsättning när grannens katt blev galen? Först av allt, en katt. EN KATT. Vad väcker en misse, några kilo? Jag fattar att den kan klösas och bita ganska bra, men vad kan den rimligtvis göra för skada när man redan är beredd?

Normala människor hade dragit på sig en rejäl jacka, ett par tjocka handskar (och
i nervösa fall kanske sonens innebandymask), tagit katten i nackskinnet och tryckt in den i en bur och kört till veterinären. Onormala människor däremot, de ”kom till undsättning, övermannade katten och dödade den med en kniv”.

Känner att jag borde slänga in en punchline här, men uppfinner istället etiketten ”mänskligheten är efterbliven”. Det är ju ändå bara det jag skriver om hela tiden.

5 reaktioner till “De dödade katten med VADÅ?

  1. Alltså, det där var helt fruktansvärt, men jag kunde inte låta bli att skratta när jag läste det här inlägget, för den där parentesen är så vansinnigt roligt formulerad!

  2. Oavsett varför den bet eller att man inte bara kan fånga in katter så är det fortfarande ett ganska litet djur. Varför måste man ta i så hårt? (tänker på fallet där polisen avrättade en älskad huskatt för att en kolonilott-kvinna påstod att den attackerat henne)

    Stackars katter som folk inte förstår och bryr sig om. Det finns många anledningar till att min katt är innekatt, och en av dem är dessa förbannade idioter.

  3. Tragiskt slut på alla sätt. Fast jag minns med skräck vildkatten som var in här på nätterna och terroriserade vår katt. Och som vi till slut lyckades fånga i en låda. Man var inte kaxig när han gjorde utfall inte och han var riktigt aggressiv. Sen avslutade han det hela med att bita rakt genom en svetshandske och ner i Mattias hand. Det blev penicillinkur och sen allergisk reaktion på det. Så det är inte så bara att ta tag i dem inte.

  4. Alltså jag tänker 'djyrtjykogården'. Den missen hade i stoppat i någon bur sådär bara.. Men jag håller med, låter en smula överdrivet..

  5. Alltså, jag kan inte läsa sånt där, jag blir så ledsen 🙁 Lilla missen, den kanske hade ont någonstans. Tanten kanske hade råkat riva/nypa/lugga den när hon klappade den, det händer mig och mina katter ibland utan att jag märker det och de blir jättejättearga och slåss för det gör ju ont. Men jag skulle inte döda dem för det.

Kommentera