Sicka små svin som finns va, nu har någon idiot försökt handla MED MITT KORT för 600 dollar på en klädaffär i USA! (Vi måste ha handlat på ett ställe där dom har mixtrat med kortläsaren under vår road trip i våras). Banken tyckte att USA-köpet var mycket märkligt eftersom jag bara någon timme tidigare tagit ut kontanter i Malmö och köpt biljetter på Malmö stadsteaters hemsida så dom bara ”stopp och belägg mister skimmer, du får no money”.

Åh, fan vad störigt! Han på banken ba ”vi vill spärra ditt kort nu direkt om det går bra?” och jag ba ”alltså grabben, jag åker till Stockholm över helgen och det vore roligt att leva på lite mer än de 237 kronorna jag har ute i cash nu”. Men då kan de tydligen spärra och sen öppna upp så att man snabbt som blixten kan plocka ut några tusen och och sen spärra det igen. TUR!

Såååå. Får man lön i morgon eller? Yes box. Betyder det att jag ens har ”några tusen” på mitt konto. Nja. Hehe. Om man med ”hehe” menar SATAN OCKSÅ!

19 reaktioner till “Jag har blivit skimmad!

 1. NEJ MEN VAD SJUKT! PRECIIIIS samma sak har hänt mig! Banken skickade ett sms om konstiga transaktioner i torsdags kväll, så jag ringde upp dem och de informerade mig då om att någon försökt sig på att ta 700 dollar från mitt kort. TUR att det var dagen innan löning för jag hade bara 200 kronor på kortet så de gick ju inte, hade det varit dagen efter hade man ju blivit av med halva lönen! De spärrade mitt kort också, jättekul att leva på pojkvännens pengar under en löningshelg och känna att man måste snåla…

 2. En kollega till mig hade shoppat loss på asdyr butik i Paris och blivit uppringd med ett ”eh, ursäkta, vi har upptäckt misstänkt aktivitet”. Hon svarade glatt att nej, det var hon som shoppat femsiffrigt.
  Vet inte om jag skulle varit så ärlig om jag fick chansen. ;P

 3. banken ringde min svägerska en gång i samma ärende. tyckte att det var oroväckande aktivitet på hennes kort och den biten. några hundra dollar på Victorias Secret. några hundra dollar lite här och där. synd bara att det var hon som shoppat allt. de fick o-spärra kortet så att säga. eller tja, hon kanske inte hade så mycket kvar att shoppa upp vid det laget? oklart. men sedan dess har jag alltid sett framför mig hur det sitter någon snubbe på banken som bara kollar kontoutdrag hela dagarna. ser framför mig hur han ser ut, hur han ”appappapp:ar” för sig själv och genast lyfter telefonluren för att varna när han ser vidlyftigt leverne avspegla sig i hög aktivitet på kortet. men troligtvis har väl bara någon tråkmåns programmerat nåt smart. mycket tristare. men bevisligen ganska effektivt.

  hoppas helgen blir kalas ändå nu!

 4. Nar jag var i Sverige/England forra manaden sen och plotsligt borjade anvanda mitt amerikanska kort utomlands sa tog Bank of America helt sonika och sparrade mitt kort eftersom de tyckte att det verkade misstankt. Utan att fraga mig forst. Holl pa att inte komma hem, eftersom jag dels inte kunde ta utan pengar (finns inga chips i amerikanska kort, det gillar inte europeiska bankomater) och dels inte kunde anvanda mitt kort eftersom det var sparrat. Ehhhh, tack banken!

 5. mitt blev också skimmat tidigt i våras. men det var någon som hade gjort det i malmö – ystad – tomelilla och sen shoppade dom loss i mexico. najs. var utan cash ett bra tag, dom länsade kontot.

  men det känns fruktansvärt. ett intrång liksom.

  men way to go banken som inte gav dom några dollars!!

 6. Min syrra blev skimmad när hon var i Sydamerika och de väntade inte med att tömma hela hennes konto. Där stod hon i Venezuela utan några pengar. Det är typ fem år sen, men jag får fortfarande ont i magen bara jag tänker på det.

 7. Jäklar du! Men tur att det går att lösa så att du kan få ut lite pengar =) och att banken var så uppmärksam!

  Vi beställde alla nya kort efter att ha varit i USA just pga. av denna sortens ohyfs.

 8. Men oj! Va bra att banken var så vaken, det visste jag inte att dom var?! Lite olägligt kanske men så kan det ju gå. Det går ju ändå att lösa.

 9. Åhhh fy vad tråkigt!! Men vilken sabla tur att banken reagerar! Hoppas det går att fixa det där med 'spärra upp-ta ut massa pengar-spärra igen' imorgon när lönen är på kontot 🙂

 10. Aha, så du skulle bara låta tuff med ”amen grabben, ja ska ju för fan till stockholm”, men EGENTLIGEN så var du jättesnäll och hövlig.

  Tack för tipset om den där blogglänkningen. Carolaboken är, ja, en bok om Carola som Andreas Ekström på Sydsvenskan skriver tillsammans med nån. Jag hoppade in lite snabbt där för ett år sedan och gjorde nåt wordpress-tricks, helt ovetande om att min välvilja skulle komma att förfölja mig senare i livet.

 11. Du glömde ”men tusen tack för att ni har koll på sånt här och spärrade mitt kort så att jag slapp en shitload med trubbel”.

 12. Men fy så läskigt ändå, att det faktiskt händer ”på riktigt”. Hur har den personen fått tag på sitt kortnr? jag får gåshud av sånt där!

Kommentera