När jag växte upp var Mithras mest min kompis Anjas jobbiga lillebror. En sån som lekte med min lillebror och höll på med sattyg och störade sig. Och när han blev lite äldre så att de där årens åldersskillnad inte gjorde så mycket och man kunde hänga, så var han lite likadan. Lite… för mycket. 

En sån som man fick säga till att lugna sig, skärpa sig, sätta sig ner.

Mithras hade helt enkelt lite för många myror i brallan – och när unga killar med myror i brallan inte får utlopp för all sin energi kan det ibland hända att de där myrorna leder in en på lite fel vägar. Jag minns att jag träffade Mithras på badhuset hemma i Näsåker en vinter för ett gäng år sedan. Vi hängde på kanten på den djupa delen av poolen och snackade om livet.

Jag är ren nu, sa han.

Bra, sa jag.

Foto: ANJA KJELLIN

Mithras älskar att synas. Hur ska man annars förklara att han går runt och handlar med sin dotter och ser ut på det här viset? Eller att han varit med i både Halv åtta hos mig, Minuten och pratat ut i Expressen om när han rymde från finkan för sju år sedan.

Myrorna kliar nog fortfarande, men nu får han utlopp för sin energi på mindre riskfyllda sätt. Ja, om man med mindre riskfyllda sätt menar att vara med i Burnt out punks och till exempel jonglera med brinnande motorsågar. Men sånt där är ju relativt.

Mithras är tuff. En av de coolaste jag känner. Och inte på ett göra-farliga-saker-och-riskera-livet-för-publiken-sätt, utan på ett självklart och imponerande självsäkert sätt. En sån där kille som kan snacka sig ur allt och alla gillar.
Trots att vi bara ses någon gång per år så vet jag att jag kan ringa till honom när som helst om jag skulle behöva snacka med en tvåmeters dreadskille med ”PIMPKING” intatuerat med decimeterhöga bokstäver på ryggen. För det behöver man ju ibland.

Man vill inte längre be Mithras att lugna sig, skärpa sig och sätta sig ner. Man vill stå där framför scenen och skrika och heja och ropa att han är en av de fränaste människorna på jorden. För det är han. Fin-Mithras.

(Önskerubrik från Linda som blev impad när jag bloggade om Mithras på Urkult).

8 reaktioner till “Önskerubrik: "Min coolaste kompis Mithras som kan jonglera med brinnande motorsågar – och är singel"

  1. Oj! Jag letar efter skojiga duktiga människor som vill leka på vårt bröllopskalas till våren (framförhållning – ja…) Kan man hyra din kompis för roligt uppträdande? =)

Kommentera