Bland det jag älskar mest med ajfånen är alla schyssta fotoappar. De senaste tusen åren har jag tänkt att jag ska bli en jävel på photoshop, men jag sätter aldrig igång och tränar, vilket såklart innebär att de magiska bilderna på bloggen uteblivit.
Tills nu. 
Det senaste halvåret har jag nästan uteslutande bloggat med Hipstaaticbilder, vilket är väldigt snyggt, men också väldigt stort eftersom de är rektangulära och jag vill ha alla mina bilder 500 pixlar breda och då blir de ju per automatik lika höga. Dags att prova lite nytt alltså. 
Här är några favoriter. Gemensamt för dessa är att du laddar in en bild i appen (till skillnad från Hipstmatic som ju är en egen kamera) som du sedan kan göra om.
Ursprungsbilden. Tagen i dagsljus med vanliga kameran. Ett stycke hoj (min!) och ett stycke hund (halva min).

 

TiltShift Generator. Gör att bilden ser ut som den tagits med ett tiltshift-objektiv, alltså en liten känsla av uppifrån. Gör ofta att motivet ser ut som leksaker/miniatyrer, inte så mycket här, mer om man fotar större ytor. Man kan själv välja var fokus ska ligga och ställa in hur mycket blurr/vinjettering man vill ha.
  

Bleach Bypass. Min nya favvo efter att min kompis Moa lagt upp ett fejjanalbum med enbart såna bilder. Man väljer mellan ett antal olika effekter och ramar, kan inte själv dra i färger/konstrast etc. Mycket snygg.

Plastic Bullet Kamera. Här ställer du inte in någonting själv, utan laddar bara upp din bild och hoppas på det bästa. Varje bild ges fyra förslag och är du inte nöjd så drar du bara med fingret över skärmen så kommer fyra nya varianter. När du hittat en du gillar spar du den. Kan ta sin lilla tid att hitta en snygg.

Instagram. Gör också olika varianter av kvadratiska bilder, så det ultimata hade ju varit att croppa en höjdarbild här för att slippa det extra svarta. Har precis som Bleach Bypass olika förutbestämda teman som du väljer mellan. 
Har ni tips på skojiga fotoappar så är det läge att dela med sig nu!

8 reaktioner till “Älska ajfånen alltså – photo bomb

  1. Jag har länge tänkt att göra ett liknande inlägg, men jag har så många fotoappar att jag aldrig kommer mig för. Kanske gör ett greatest hits!

    Gilla

  2. Jag gillar Color Splash. Det är ett program där man gör bilderna svartvita men spar färgen på en viss detalj, typ ett hårband eller så. Klicka på min länk för exempel.

    Gilla

  3. Camera+ ! Man kan ändra skärpor och ljus och välja bland två miljarder effekter som man kan procentfördela i bilden. Plus det finns en massa olika ramar. Och man kan croppa bilden. Skaffa!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s