Katta Kvack skriver ett inlägg om solbrännehetsen och kommentarerna när ”armar ska jämföras runt fikabordet efter semestern”. Och jag skäms lite. För jag är en av de där armjämförarna. Jag blir nämligen sjukt brun på sommaren.
Jag är som en svamp. En glad liten svamp som suger upp alla solstrålar som ett bevis på att vintern är långt borta. Pepparkaksmajsan. Och jag älskar att jämföra, för jag vinner typ alltid.
Nu kanske vän av ordning bara ”vadå vinner, det är väl ingen tävling heller?”, men jo, för mig är det det. Eller, det VAR det i alla fall.

När jag växte upp var jag sämst på allt. Fattigast med konstigast kläder och fick aldrig några medaljer på skolspelen. Inga killar tjuvringde mig om kvällarna och jag fick aldrig dansa tryckare med händerna i någons bakfickor när det var disko.
Men brun, det blev jag. Och HEL-VE-TE vad brun jag blev. Jag smorde in mig med mammas Tahiti-olja, låg där ute på gräsmattan som en blank kokossäl och lyssnade på sommartoppen och vände och vred mig så jag blev brunast i hela Ångermanland.

Och sen var sommarlovet slut.

MÄ GU VA BRUUUN DU Ä! ekade det över skolgården. Och alla skulle jämföra sina spinkiga högstadiearmar med mina. Och jag vann alltid. Jämt. För en gångs skull var jag bäst på någonting. Att bli brun.
Haha, ja jävlar. Så oändligt sorgligt va?

10 reaktioner till “Hej, jag heter Mirijam och det här är min superbruna arm.

 1. Ah, vad skönt att åtminstone känna sig som hejare i en gren. Själv var jag kulstöterskan med vitast ben.

  Men när jag tänker efter, är inte hela du ganska färgglad och lysande lite i stil med Kitty (Jutbring)? Nu har jag bara sett dig en gång i verkliga livet men visst har du en Cyndi Lauper-gen?

 2. folk i allmänhet tror att jag & min syster är halvsyskon för att hon är brunare än mig. man bah what? hon gillar att ligga & pressa i solen, hon är betydligt oftare än mig iväg på någon solsemester & pressar.. jag är inte så jätteförtjust i att ligga i solen 6h om dagen & har aldrig varit heller. & sist jag åkte på semester åkte vi till london & gick på fotboll typ. men det är klart, har man samma morsa & farsa så har man ju självklart samma intressen & pigment också 😀

 3. Linda Och mt: Jobbigt läge det där, men om inte annat kanske en bra drivkraft senare i livet. Alla vet ju att klassens snyggaste tjej jobbar i kassan på Ica och har världens tristaste liv nuförtin.

  TuvaMinnaLinn: Men TACK! Och historien om jiggarna, låter LÄTT som något jag kunnat göra!

  An-So: Men du hade ju sjukt stora tuttar OCH magrutor samtidigt, det var du bra på. Hehe.

 4. hej du, gu vad jag känner igen mig, förutom att jag var blekast av alla i världen, så jag var inte ens bäst på nåt. därav den oändliga viljan att vara bäst nu rå. tuuuur att man inte var så jävla lyckad som kid. puss på rej, pepparkaka!

 5. He he, ja det var allt lite jobbigt att ligga där bredvid dig på gräsmattan. Själv var jag mest genomskinlig.
  Kram på dig brunis!

 6. Man får då lov att kalla dig en late bloomer, för idag är du ju bäst på sjukt mycket mer;)

  En gång när jag var på sommarkollo var jag inte heller bäst på någonting, då började jag äta såna där ”jiggar” som man har som drag när man fiskar och fick på så vis den uppmärksamhet jag behövde.

 7. Men det låter ju som jag! fast jag blev aldrig brunast förstås.. Nä jag vann fan inte där heller.

 8. KK: Ha, man ba up yours Mupp-Martin!
  Och jag fattar. Lite samma sak som med allt annat typ ”ge en komplimang eller håll käft”.

  hundenebba: JA VÄÄÄT!

 9. GUD vilken dålig person du är nu 😉

  Nej, men allvarligt. Jämförandet har jag vant mig vid, det är mer kommentarerna som ofta kommer tillsammans med jämförandet, och inte minst kommentaren som inlägget jag refererar till i mitt inlägg som verkligen stör mig.

  Och gud vad jag känner igen mig i din beskrivning av när du växte upp. Jag hade alltid mina kusiners gamla kläder, blev vald sist på idrotten för att jag var så dålig, killarna var helt ointresserade och när jag äntligen fick napp på en kille som hette Martin i femman när jag frågade chans på honom, svarade han att okej, men bara om du inte berättar det för någon. Aj, liksom. Sedan åkte han in för väpnat bankrån, så HA!

Kommentera