Det här är väl en sån där grej man inte får klaga på som barnlös, men hur tänker folk som reser med barn? Några saker jag inte för mitt liv kan förstå:
1) Hur man kan låta sitt barn sitta och kolla på dvd utan hörlurar så att alla andra också tvingas höra
2) Varför man inte svarar sitt barn som konstant sitter och säger mamma? Mamma? MAMMA?
3) Hur man kan låta barnet prata med mormor på högtalartelefon fast ungen knappt kan prata och mormor bara skriker för hon hör så illa.

Det är ju sorgligt att två timmar i fel tågvagn kan få livmodern att skrumpna ihop och självdö, samtidigt som hela ens spirande barnsug förintas på sträckan Stockholm-Linköping.

12 reaktioner till “Vad är det med (okej då – vissa – ) föräldrar?

 1. ja men för tusan istället för att underhålla sitt barn med lek å spel å mys i några timmar så kan man ju plåga alla andra i vagnen. med en gnällig uttråkad unge.

 2. Jag lider också av skrumplivmoder. Det kan liksom på inget sätt vara värt det, eller?

 3. Jag fattar ju att man inte kan STYRA över sina ungar, men att tex inte plocka fram det där ”mmmm”:et så att ungen kan fortsätta sin meningslösa (och kanske ändå rätt underhållande) dialog, det är ju asstörigt för alla andra som INTE lärt sig zoona ut. Så jag tänker att man kanske kan försöka medan det drabar oskyldiga. hehe. Lätt att säga nu.

  Men mest stör jag mig på ljuden, som att en kille fick kolla på dvd med alla ljud en normal barnfilm har på helt vanlig volym. Hur kan man inte ens tänka att folk skulle kunna tycka att det var störigt? Hörlurar kostar ju typ ingenting.

  Det satt en jättefin pappa och hans tvååriga Nils bakom mig. Dom viskläste ”Kattresan” och hördes knappt, medan killen med videofilm satt långt bort i tjottahejti och störde hela vagnen. Är det inte pappan det är fel på då?

 4. Angående: mamma, MAMMA, MAMMAAAAAAA – ja, det är överlevnadsinstinkt. Ungar går igenom faser när de ska fråga alternativt berätta om PRECIS ALLTING.

  Unge: Mamma?

  Mamman: Mmmm

  Unge: Titta när jag äter den här pommes fritsen.

  eller

  Unge: Mamma?

  Mamman: Mmmmmm….

  Unge: Titta här. Jag har fem fingrar på den här handen.

  Och alltså, det låter ju elakt att zona ut, men ibland så bara måste man för att inte kasta sig ut genom första bästa fönster i ren och skär desperation.

 5. Svaret på alla tre frågorna är: Om man som förälder tror att det kan bli värre pillar man inte. ”If it aint broken… ” lixom… Vad är några timmars ”mamma mamma mamma” mot lika många timmars skrik och vansinne.

  Sen att andra stör sig… well, det är säkert de som blir irriterade på att jag åker i strumplästen, eller äter godis mitt i veckan eller diggar musiken jag har mina lurar eller skrattar högt när jag ser på rolig film på min dator. Jag skiter i att folk stör sig på sånt 🙂

 6. Ha ha ha du och Manne klättrade på hatthyllorna när vi åkte tåg, har du glömt det? Och det var du som klättrade först sen skulle Manne härma dej. Jag den trötta mamman hade inte en suck att få någon ordning på er.

 7. Haha, det där med mamma mamma MAMMA kan såå appliceras på min sambo (utbytt till pappa). Jag sitter och biter ihop och blir galen och hör vart enaste ord medan han sitter i sin egen värld tills jag gastar ”SVARA henne då”. Är det någon funktion som utvecklas när man blir föräldrer? Överlevnadstaktik?

 8. Det där med mamma? mamma? MAMMA?! fattar jag verkligen hur man kan göra. Även om man vill att ungen ska lära sig så kan man väl iallafall uppmärksamma ungen liksom? Typ, ja jag hör dig, men inte nu. Du får vänta lite.

 9. Haha, instämmer med Katta. (inte för att jag har barn, men man ser tydliga skillnader på idiotfödda och normalfödda)

 10. Så här är det: de som är födda idioter blir även idioter i sitt föräldraskap. De som har vissa idiottendenser men fullt utvecklad idioti, utvecklar den snabbt i samband med att det blir ett plus på teststickan. Men vad gäller oss andra, vi som är födda med lite vett och sans, vi blir ändå ganska okej som föräldrar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s