Alltså… Tobbe vill skaffa katt. Jag ba ”Sure, bring it on bara, jag vill ha en naken som kan göra armhävningar!”
Nej, men allvarligt. Katt, äre nåt fräsigt djur eller? Vad ska man tänka på?

Edit: Alfie funkar med kattvana katter så det ska vara lugnt, hans förra dagmatte hade två stycken och han åt inte upp dom en enda gång. Eftersom vi har halvdålig koll och är oerhört utseendefixerade vet vi att vi vill ha en katt med litet huvud och stora öron, typ Cornish/Devon rex, Siames eller orientalisk korthår. Det har vi lärt oss den senaste timmen. *stolta*

Edit: Okej, vi har kollat hur rasen är nu också, vi SKA ha en sån. Dom verkar underbara!

Jag vill ha en sphynx men Tobbe tycker att dom är äckliga. Han kan va äcklig.

17 reaktioner till “Ksss ksss ksss komsi lilla kissemiss

 1. Tror att dem som äger nakenkatter tycker det positiva väger upp den lilla bite, det är bara såna som inte är helt förtjusta som jag har hört det ifrån 😉

 2. Linda & co: Men alltså, det låter helt UNDERBART! Passning är det minsta problemet, det står väl en arsenal kattälskare här i givakt om vi vil åka iväg.

  Jennie: Nej inte stor, SMAL! Och stora öron! Vi är lite för utseendefixerade här hemma 🙂 Men tack för tipset!

  Hanna: Alltså du anar inte hur mycket jag och Tobbe har skrattat åt din kommentar. har inte sett det men ska leta på youtube!

  Josefine: VA? Varför har ingen sagt nåt om det?

  Fifi: Ja, du är ju expert och redan utnämnd till vår stora kattguru här hemma!

 3. Åh, ni är inne på helt rätt bana, vad glad jag blir! Katter med små huvuden och stora öron är ju de vackraste! Tänk på att orientaler/siameser är coola för de pratar mycket, men de kräver väldigt mycket uppmärksamhet och kan vara svartsjuka. Å andra sidan tycker jag att de har starkare personligheter än andra katter!

 4. Nakenkatter är jättesöta, men man bör veta att dem flottar ner typ ALLT som kommer i deras väg, såsom tv-möbler och någorlund glansiga golv

 5. Åh Oskar vet precis hur det är att älska katter på ett desstruktivt sätt. Jag tycker det roligaste var i Vänner när Rachel skaffade en sphynx och Joey ba: WHY IS IT INSIDE OUT?”

 6. Orientaler – stora öron!
  Litet huvud. Låååånga ben.
  Otroligt roliga katter, iaf hanarna. Min kompis har 2. Tror den ena är skånsk faktiskt.
  Låter förskräckligt… och mycket. Är som små, viga hundar, som inte är lika lätta att dressera. De apporterar. Ta en nyfiken valp och ge den superkrafter så den tar sig upp på köksbänken så den kan ge sig ut på upptäcktsfärd där den välter saker, så har du en handväsklänsande orientalkatt som pillar på allt på dina kläder son inte är slätt… tex knappar, en liten, liten tråd son gått upp nån stans, tofsar, snören, mitt krullhår försöker de äta upp (ståendes på mina axlar)… you name it – de pillar på det och ska ta det med sig in under sängen.

  Helt underbara djur!
  Men tänk på att katter blir mycket äldre än hundar. De bör inte bo själv – så det blir allt pillande gånger 2.

  Passning vid utlandsresor?
  Alfie kan vara hos husse, vem passar kattorna?

 7. Muffin: Ja, ska absolut kolla med henne! Har roliga bilder i huuvdet på balanserande vovvar nu, haha!

  Katta: Men jag gillar inte stora katter, dom ska va som små snören!

  Märta: MEN JA! Och jag är ju så dum att jag tänker att man FÅR gå efter utseendet, eftersom det är typ det enda katter har att komma med. Men säg det inte till någon, jag vill inte verka ovan eller korkad, höhö.

 8. Min syrra har en Sphynx och den är hur gullig som helst. En riktig slökatt är det. Håller med dig om snygghetsfaktor på stora öron. 🙂

 9. Katt? Absolut. Katter är fantastiska. Och de funkar bra med hundar. Det är i alla fall min erfarenhet. Vi har iofs haft katt först samtliga gånger och sen skaffat hund varpå hunden anammat kattens beteende med tvättning och övertro på balans (=många fall från höga höjder på smala föremål, typ stolsrygg). Men du borde fråga Fifi (http://fififantastic.blogspot.com/) hon kan mycket om fina katter med stora öron!

 10. Min far skaffade sig en voffsing i somras, och första månaderna försökte hans gamla skruttkatt äta upp hunden flera gånger. Nu är dom dock vänner, nästan lite väl bra vänner. Knäppkatten har nämligen gett sig fan på att hunden är smutsig och att det är hans jobb att slicka rent den. En nästan vuxen krullig Perro de Agua är ganska mycket hund för en liten kattunga!

  Men det är klart du ska ha en katt. Katter är dom bästa djuren, det hörs ju till och med: cool som en katt.

 11. Indiana: Precis det svaret jag ville ha! Gjorde lite edit i texten nu, så man fattar att Alfie inte är sugen på en.

  EmReAl: Haha, ”gillar den på ett destruktivt sätt”, det var en fin formulering. Klart vi ska läsa på, det blir spännande det här. Har ju fler än ett rum om man blir galen. hehe, skojaba, ska inte låsa in kisen.

  Katta: DU ÄR MIN SOULMATE! Precis dom jag vill ha! (utom den sista, för små öron)

 12. Katter är grymma! Om jag fick välja, oavsett pris, skulle jag satsa på en sphynx (som på bilden), en rex, en bengal,eller kanske en burma (INTE birma). Åh, finns så mycket coola katter.

 13. Katter är helt fantastiska, faktiskt. Självständiga är de som regel och tar ingen skit från någon eller något. De behöver väl mat och vatten som alla andra djur men går ju på låda.

  Kruxet är väl Alfie, för uppfattar han inte katten som en kompis utan gillar den på ett mer destruktivt sätt så den det ju bli trist.

  Även om alla katter är olika så är de flesta vansinnigt coola och du kan räkna med att du får hjälp att läsa tidningen, skriva på bloggen, bädda sängen etc etc – you get the point.

  Läs på om kattraser om du inte vill ha en ren bonnakatt – jag har inte haft någon raskatt själv men jag har hört att ragdoll är en dum/lekig/mysig sort.

 14. Katter är ju helt underbara! Inget hem utan katt, brukar jag säga. Man behöver väl inte tänka på så himla mycket. Men du har ju hund och då är det mer att tänka på..
  Är Alfie van vid katter? Annars kan det bli svårare. Men allt går att lösa.
  Jag har två bonnakatter själv som är helt underbara. Varje katt är unik, ingen katt jag haft har varit den andre lik.
  Lycka till oavsett om ni väljer att skaffa eller inte 🙂

Kommentera