Mitt nyårslöfte var ju som bekant att äta mer ost. *nöjd*
Nu kom min kollega med den briljanta idén att jag borde äta en ost i veckan och blogga om det, och det var banne mig det finaste jag hört sedan jag konfirmerades, blogga och äta ost samtidigt, kan ju ICKE bli bättre!
Får i detta nu inspiration från bladets söndagsbilaga, nom nom nom. Har ni något smarrigt osttips så hojta till!

ps: jag vill dricka vin också.
ps2: kommer alltså inte starta ostblogg, bara ha en egen kategori (se nedan).

17 reaktioner till “Nytt bloggtema: ost

 1. Hanna: Okej, bra, då vågar jag bli på smällen nån gång! och hårdost med honung lät jättegott!

  Angela: Namnnamnnamn, ska kolla efter en sån! Min lits abörjar fyllas på här 🙂

  MOT MÖLLANS OST!

 2. Absolut godaste osten jag ätit ever är: morfars gästspel päroncognac 31% från falbygdens ost. Nu vet jag inte hur lätt det är att få tag på deras ostar nere i skåne. Men dra mig baklänges vad god den var!!

  /Angela – ny läsare som hittade hit..hmm..via..?? Minns ej. Men jag stannar minsann!

 3. Man får äta hårdostar och det finns MÅNGA goda hårdostar – svenska är faktiskt bäst, jag saknade god svensk hårdost, lagrad herrgård, västerbotten, under Parisåren. Fetaost får man oxå äta. Och haloumi etc om den är varm i mat, då har det där opastöriserade pastöriserats som jag fattade det.
  Annars är alla former av chèvre min favorit, det finns hur mycket getost som helst och i olika styrka. Hårdost av get är inte dumt t ex.

 4. gör nåt om halloumi!! och nakna män. kanske kan du bbq:a halloumi ihop med nakna män? om man nu får önska fritt lixom….

 5. Schmut: Låter onekligen som en hädelse men det är ju så gott att man dör lite, så jag får prova. Menar du hemmagjord pizza eller? Ska man då grilla den själv först eller blir den klar av sig själv? Spännande!

 6. Halloumi på pizza låter som en hädelse men fungerar. Bäst fungerar Halloumi i Yalla Yallas rulle. Nom nom nom och lite nom till

 7. Jeps: Åh, det är så gott med chévre också! Mums filibabba!

  Muffin: Jag är ju mer för de mjuka mögliga ostarna, men det där lät ju riktigt gott! Väntar med spänning på namnet!

  ÅH JAG ÄLSKAR ATT NI ENGAGERAR ER I MIN OSTBLOGG!

 8. Jag älskar Appenzeller. Och jag tycker att det är sjukt gott att doppa hårdostar i lönnsirap! Vi åt en riktigt god ost som var lagrad i granbark – den var fantastisk. Ska kolla med min ostförsäljare till svåger vad den heter.

 9. Oh, jag har godaste tipset! Ringla lite honung och balsamvinäger över en bit brie och swosha in i ugnen på typ 225 grader tills det smält lite och gottat till sig (kanske 10-15 minuter). Extra gott om du tar dej för att steka lite rostbröd att ha som underlägg

 10. Linda: Ahm, bra tips för framtiden!

  Josefine: Taleggio kanske? Jag älskarn!

  Carmen: Men eller hur!? Så mycket mer värt än typ lösgodis som tv-snacks!
  Jag hade som nyårslöfte förra året att dricka mer alkohol och springa milen på 45 minuter, klarade bara det ena, men det var å andra sidan det enda jag gav mig hän åt, hehe.

 11. har precis suttit och snacksat på några ostar och lite finncrisp (bästa ostkexet) med en litet glas vin. bra såhär innan man ska sova 😀
  själv lovade jag mig själv att dricka mer alkohol och gå ut och dansa mer. känns som jag måste infria det snart!!!

 12. Gouda! Osten känd som ”ett andra lager smör på mackan” …och om du hittar typ en rödmögelost och berättar vad den heter blir jag jätteglad. älskar den, har ingen aning om vad det är och blir alltid lika glad när den kommer med nån blandbricka ost

Kommentera