I DAG har det skett någon form av snöröjning på vår gata. Alltså nästan två veckor efter att halva Skåne lamslogs av det stora snökaoset. Jag upprepar: TVÅ VECKOR. Så dåligt som Malmö kommun har skött det här alltså, det är helt ofattbart.
Och visst kan man ju tycka att det är viktigt att röja på de stora gatorna innan man fixar på de små, men det röjs inte där heller. DET RÖJS INGENSTANS!
Så här såg Amiralsgatan ut när jag gick till jobbet i går kväll:

Amiralsgatan är en av stans största och mest vältrafikerade gator. Den ska ha två filer åt varje håll plus utrymme för parkering. Som ni ser är det numera endast en fil, och så har det varit de senaste två veckorna. Man kan med andra ord indirekt skylla en del av Skånetrafikens stadsbussars förseningar på kommunen, som genom sin totala ignorans för snön faktiskt har minskat trafikkapaciteten i stan.

Så här har vår gata sett ur de senaste veckorna. Vi har parkering på båda sidor och nu börjar det bli så tight att man nästan inte kommer igenom. Jag vågar inte tänka på vad som hänt om det börjat brinna, inte en chans att brandkåren skulle ta sig fram.

Nedanför min balkong ligger Norra Grängesbergsgatan. Jag antar att bildtext är överflödig till den här bilden eller?

Men nu! NU! Plötsligt händer det. Dom har väl haft jul- och nyårsledigt på gatukontoret eller nåt. Jag ska på allvar ringa dit i morgon och fråga vad dom har sysslat med de senaste veckorna. Det här är – enligt alla jag har pratat med – under all kritik. Taxichauffören som körde hem mig i natt sa att hon aldrig varit med om något liknande under sina 30 år på gatorna.
Hur kan det inte finnas en rimlig budget för att täcka behovet av snöröjning? Någon slags katastrofplan? Sedan jag kom hem från Österrike den 21 december har det sett likadant ut överallt. På allvar. Är inte det helt sinnessjukt?

9 reaktioner till “Malmö stad – vad är problemet?

  1. Malin: Ja, allt som har med snö att göra funkar i regel bättre på landet!

    Anonym: Ja, det är verkligen intressant att se folk försöka komma loss…

    Anonym: Det är väl bara att sätta upp en provisorisk skylt att det är p-förbud den och den dagen mellan klockan det och det, så röjer man då. Lätt som en plätt.

  2. Och hur ska snön kunna plogas bort när folk envisas med att ha sin bil stående på gatan?

  3. Du har dessutom fotat nästan exakt utanför mitt hus på amiralsgatan. Jag tycker det är sjukt intressant att se alla snygga parkeringar här ute..ännu roligare när folk kör fast mitt i natten och står och gasar hysteriskt i en timme…jamnear varför gå ut och ta bort snö om man kan gasa bort den på en timme…Älskar att bo på denna underbara gata ibland..men jag tror inte den kommer snöröjas förren till midsommar..nu har dom ju tagit alla små gator…ett framsteg…

    Thina

  4. Det är likadant här i Kristianstad. Under all kritik alltså, har inte varit med om något värre. Till och med mina föräldrar ute på landet har bättre snöröjning!

Kommentera