Jag blir SÅ. JÄVLA. TRÖTT. Alltså, jag har genom alla tider prenumererat på tidningar, och Amelia är en sån där som hängt med från och till i hundra år. Men jag vet inte vad det är som har hänt, antingen är det jag som har växt upp och inte längre hittar något av värde i alla artiklar om att förverkliga sig själv, eller så är det att tidningen börjar gå på tomgång.
Hakade på någon ”få tre nummer och vaddetnuvar för 59 spänn” för ett tag sedan och nu har jag fått två av de numren.
Första numret har jag glömt. Faktum är att det nog var borta redan när jag slagit ihop tidningen, INGENTING av det som stod där fastnade. Men det gjorde det i dag. Tyvärr.

 
Först en intervju där Denise Rudberg, Katarina Wennstam, Mian Lodalen och Maria Sveland berättar om sin syn på kvinnor och sexualitet. 
Kan ju vara intressant tänker jag, men nej. ”Om en tjej ligger med många blir hon kallad för hora, och om en kille gör det så blir han kallad för player”. Oj, om ni ursäktar så råkade jag visst somna lite nu.
Var det verkligen det mest nytänkande dessa fyra kvinnor kunde diskutera gällande den ojämnställda sexualiteten år 2010? Gäsp.
Och så bläddrade jag fram till nästa grej med rubriken ”Perfekt figur på 1 minut?”. Och om vi genom sexualitetsdiskussionen några sidor tillbaks kanske hade fått en liten insikt om att vi möjligtvis duger som vi är, så dödades alla sådana tankar effektivt genom den här överingressen:
”Hej då muffinsmidja och valkar! Här är underplaggen som får festklänningen att sitta som en dröm! (okej då, du får hålla in lite också…)”

Okej då, du får hålla in lite också…

 

Jag trodde inte mina ögon. Kära Amelia-redaktion, är ni helt efterblivna? HUR i helvete kom ni på tanken att ens tipsa era läsare om att hålla in magen för att vara snygg på festen? Vad vill ni egentligen säga till de unga tjejer som först ska boostas i sann feministanda i det ena reportaget, och sedan lära sig att så effektivt som möjligt dölja sina valkar i nästa?
Och så pilarna då, som bara skriker ut HÄR ÄR DET FULT, HÄR ÄR DET OCKSÅ FULT, på värsta snygga tjejen.

Jag har spenderat större delen av mitt liv med att gå och hålla in magen och ha ångest över hur jag ser ut. Men det är slut med det nu. Och jag vill inte läsa att det är normalt FÖR DET ÄR DET INTE.
Jag vill läsa att jag är fin som jag är, att personlighet sparkar röv och att värsta grymma killen kan älska en över allt annat trots att man inte ser ut som en fotomodell, FÖR SÅ ÄR DET.

Det ska bli mig ett sant nöje att avsluta min prenumeration och aldrig mer läsa er tidning.  

12 reaktioner till “Tack och hej Amelia. Det är inte jag, det är ni.

 1. Japp jag håller också på Mimmsan, säger Mimmsans mamma. Var ute på hotellet och lyssnade på P-Danijelsa igår och varenda valk skakade och celuiterna hoppade runt och jag hade jätte kul.

 2. Väl rutet. För ett år sedan kom min syster dragandes med en Amelia och bad mig kolla på s. 11. Ett tjog helt nakna killar satt där och visade upp hela härligheten. ”Lite godis” var det tydligen. Så. Fantatastiskt. Idiotiskt. Precis som det du beskriver. Så: väl rutet. Skicka till redaktionen.

 3. Det är därför man ska håll sig borta ifrån allt som heter damtidningar! Det är exakt samma innehåll i alla, hur du blir smalare, hur du blir snyggare 85% reklam och resten skitsnack.
  Substans, vad är det? Sen att de har MAGE att publicera ett inlägg om att folk ska börja acceptera kvinnors sexualitet, när de senare några sidor efter trycker ned oss igen.

  Nej tack, jag köper hellre en påse vindruvor än en damtidning.
  Visserligen ställde jag upp att bli intervjuad av en av de värsta, men det jag tog upp i min intervju är enbart bra saker. Peppande saker. Så jag anser att det var okej. 😛

 4. skitbra skrivet, jag läste artikeln tidigare idag och funderade på om jag skulle köpa nåt sånt där hålla in-tjosan. men varför då? då blir man ju om möjligt ännu mer missnöjd när man inte har den grejen på sig och det skulle sluta med att jag skulle sova med den under pyjamasen.

 5. Alltså, dom är ju så jävla dumma i huvudet. Det är som att hela Bonnierkoncernen bara vrålar om valkar och celluliter: Amelia, Veckorevyn, ToppHälsa, Glamour (som visserligen har lagts ned, men ändå). Ba snark på dom liksom. Skriv om något vettigt istället för att harva fram och tillbaka med alla dessa fördomar och kvinnonedslående artiklar.

Kommentera