Okej. Här kommer det. Fukk Fukk Fukk. *Profylaxandas*
Det finns ju en klubb här i Malmö som heter Skambyrån. Där får man stå och läsa upp sina gamla dagböcker och så kan man skämmas ihop med publiken. Har aldrig tagit mig dit, ryser bara av tanken på att mina egna dagböcker ens FINNS och har inte kunnat föreställa mig hur det skulle vara att dela med sig av denna dödsskam.
Men nu kommer det alltså hända. Tack vare Linnéa. Och att jag känner fet distans till mina tonår och kan bjuda på mig själv (<— obs lögn).

Grattis. You – kära bloggläsare – are the chosen one.

Först kollade jag på sånt som hände för cirka tio år sedan men bara det var så överjävulskt superpinigt så jag hoppade bak till 1994. Jag var fjortonåthalft om någon undrar.
Puuuhhh. Redo? Här kommer det:

13/4 -94
Farfar dog i går morse.
Vi fick inget lån heller, fast vi ska nog hyra huset istället.
Jag kan inte fatta att Curt Cobain är död.
Jag lyssnar på Nirvana hela dagarna + att jag sätter på deras skiva Nevermind varje kväll innan jag somnar. SNYFT!

14/4 -94
Vet du (!) vem jag såg när jag klev av bussen ifrån konfirmationen idag?????? ALLAN !!♥ Lika snygg som vanligt. Slurp! Han kör en blå Volvo 240. S.L.U.R.P!

17/4 – 94
Jag är kär! Han heter DAVID BORGSTRÖM och går i 8:an i Junsele och ska bli min klasskamrat. Skitsöt är han (jag menar det). På klasskortet från 7:an är han skitful men nu… OJ OJ OJ. Vilken kis. Värsta smilet. David… härligt namn. Oj oj oj. Puss till dig, tjohooo!
JAG ÄLSKAR D.B
PS: Fast jag känner honom inte. DS

19/4 -94
Hmmm… Det första jag fick reda på i dag är att David har en tjej som är totalt ointresserad av hockey. Jag Älskar David! Fast Zandra sa att han var dum i huvudet. Jag ska nog lära känna honom innan jag börjar tjata om att jag älskar honom. Fast det är iallafall skönt att vara kär i någon. DAVID!

20/4 -94
Jag har bestämt mig för att vara kär i David iallafall. Även om jag inte känner honom så är jag säker. Det bästa är att om han inte vill ha mig (det tror jag inte att han vill heller) så kommer jag inte bli särskilt ledsen eftersom jag inte känner honom.

29/4 -94
Tro det eller ej men David är glömd. Det var nog inte riktig kärlek iallafall. Den som jag (kanske) gillar nu heter Christian Nilsson och är skitsöt. Han åker bräda och lyssnar på punk. Precis som jag.

*DÖR*
JAG SITTER OCH SKÄMS OCH RODNAR OCH SVETTAS OCH HYPERVENTILERAR. Snälla säg att jag är (var) normal och att ni också höll på så där? Snälla? Jag dör skämsihjäldöden här i soffan.

16 reaktioner till “Dear Diary – Mirijam edition

 1. Åh hjälp, precis så där var jag med. Måste nog elda upp mina gamla dagböcker då jag får tillfälle… :-/

 2. ”Lika snygg som vanligt. Slurp! Han kör en blå Volvo 240. S.L.U.R.P!”, mohahaha det här är bland det bästa jag läst på jättelänge!

  Härligt att bli påmind om hur fasligt enkelt att var en gång, känslor var 110% äkta och tid något ohyggligt relativt. Man dog och återföddes femton gånger per dag.

  Vi hade det bra då, men jag är extra glad över att varje dag som gått sedan årskurs sju har varit bättre än den förra. Trots motgångar, dödsfall och krossade drömmar så har allt sakta bara blivit mer och mer förträffligt!

  Bäst av allt är att vi fortfarande har kontakt, att du vågar öppna dessa dagböcker och att du kan låta oss skratta åt det!

  Slurp säger jag bara… S.L.U.R.P.!

  PS:
  Majsan, jag kan inte minnas brevet, men jag vet att jag har det kvar! Ska leta i mina gömmor i sommar och se vad jag kan gräva fram!
  :DS

 3. Vänta bara tills jag kommer hem och lägger vantarna på mina dagböcker från den tiden…
  Japp, jag looovar att de var ungefär lika pinsamma

 4. Fasen vad kul 😀 Jag var ju då å andra sidan dödligt kär i Micke Danielsson och i omgångar kär i både Dumle och Nilsson 🙂 Christian är för övrigt den ende jag någonsin skickat ett kärleksbrev till…i 6an. Jag har aldrig vågat fråga honom om det, om han har det kvar eller kastade det fortare än kvickt 😀 Hahaha…

 5. Haha, ljuvlig!! 🙂

  Jag ska undersöka saken å se om jag är såpass stark i min ickenovemberdepp att jag klarar av att outa mig på det sättet… 🙂

 6. Du har aldrig varit helt normal Mirijam o du kommer aldrig bli helt normal. O helt normal vill man inte vara 🙂

 7. asså TUUUUUR att mina dagböcker är nerpackade i en låda hemma hos pappa i norra norrland, så jag inte får för mig att göra nåt liknande. fy fan i helvetet, får ont i magen bara av att tänka på det! vill (med stort obehag) minnas att eftersom jag var absolut SIST av alla tjejer i klassen att komma i puberteten så hade jag nån slags lista över vem som ”utvecklades” först. Jag var ju längst ner på listan dårå. asså om det inte var så att jag var ett barn själv så skulle jag ju klassas som pedofil… 🙁

 8. Stort av dig att bjuda på detta. Fan vad härligt att läsa, jag var inte ensam alltså. Jag var kär i halva Junsele… Om du tänker efter så vet du ju hur pinig jag var, ha ha.
  /Anne-Sofie

 9. Du förgyllde min morgon! Tänk vad otroligt himla jätteskönt det är att se att man inte var ensam om att vara så pinsam att det borde vara förbjudet i lag. Tur att man har mognat och kloknat något alldeles oerhört sedan dess, inte sant?

  Sedan är det en annan sak att INGENTING skulle kunna förmå mig att publicera någonting ur någon dagbok någonsin.

Kommentera