Alltså det här med att folk inte får heta vad de vill.

Som ”Hallå”

Eller ”Token”

Eller ”Persson”

Eller ”Malin” fast man är man.

Är inte det helt sjukt?
Om jag vill döpa om mig så ser jag ing-en-ting som gör att jag inte skulle få göra det.
Jag är (relativt) vuxen, och jag fattar själv att folk kanske kommer att undra vad i helvete jag sysslar med. Och att några kanske till och med (vilket är mycket möjligt) kommer att reta mig, men OCH?

”Malin är inte ett lämpligt förnamn på en man” anser kammarrätten. JESUS Kristus holy mother of..! Det kan väl Malin få välja själv?
Och om problemet är att barnen kan bli retade av andra barn så är det väl de andra barnen det är fel på, inte det faktum att ens dotter heter Persson?
Precis som att gaypar inte skulle få adoptera för att ”ungarna kan bli retade i skolan”. Ååh jag blir så arg!

I såna fall borde man ha smek-/öknamnspoliser som gick runt och kollade att folk inte kallade varandra för knäppa saker överhuvudtaget.
Som Munkens kompisgäng i Malung till exempel. Dom hette – håll i er nu – Munken, Bonden, Flugfångaren och Fuckface. Hur fan låter det?
Fuckface går bra, med inte Malin. Okej.

4 reaktioner till “Låt folk bestämma själva!

 1. Jag tycker att man som vuxen kan få ändra sitt namn till precis vad man vill men jag tycker inte det är ok att man döper sina barn till en massa knasigheter. Finns alldeles för många idioter till föräldrar som tycker att det hade varit häftigt att döpa sina barn till Groggen, Hitler, Ollon och sånt.. Sen klär de sina barn i skinkläder och sprayar upp en tuppkam på dem. Hugligen, snacka om att inte få en ärlig chans.

  Borde finnas körkort på att skaffa barn.

  Och precis som David anser jag att det borde vara absolut förbjudet att påtvinga barn en religion.

 2. Jag säger bara Konsum. En av våra vänner heter det.Föräldrarna hade svårt att bestämma sig. Du har tre månader på dej att registrera ett namn. Datumet höll på att gå ut och föräldrarna tröttnade på myndigheterna och lämnade in 60 namn.Dom tog de fem första. Varav Konsum var ett.Ja ni förstår väl själva hur det kan gå.

 3. Kan inte bestämma mig riktigt för om man ska släppa det fritt eller inte. Kan se en del goda argument för viss rättning i ledet.

  Vad jag däremot tycker är knäppt är att man döper och ansluter små oskyldiga spädbarn till kristendomen och vår svenska kyrka. Jag har inga problem med att folk döper sig och tror på Gud om de tar ett aktivt beslut SJÄLVA i lämplig ålder. Ett spädbarn ska inte behöva bli påprackad en religion.

  Inte ens om vederbörande heter Malin.

Kommentera