Spännande kväll i går, skulle precis plocka ur kladdkakan ur ugnen när minsta lillebrorsan (16 år) kom inrusande i köket och bara ÄR DET NÅN SOM KAN KÖRA, MARIA HAR BRUTIT ARMEN!
Maria är bror nummer tvås (28 bast) flickvän och alla tre hade spenderat sin måndagskväll med att köra minicross uppe i skogen.
Jag greppade nycklarna till morsan bil (BMW på skogsvägen – I think not) och körde rally upp dit dom var. Möter Manne och stackars Maria, vars hand ser ut som någonting från motorsågsmassakern. Hon har alltså stegrat med crossen, vält över och fastnat med FINGRARNA I KEDJAN. Urk.

Låg i 140 in till akuten och det konstaterades att fingertoppen på pekfingret var avslitet (öppen fraktur, man såg benet, mums!) och AT-läkaren sa pedagogiskt ”Nageln tar vi definitivt bort, och vi måste förmodligen ta hela toppen för det är så skadat. men jag ska ringa bakjouren för säkerhets skull” och sen gick hon.

Kvar på rummet var syskonen Geyerhofer som förtvivlat försökte hålla humöret uppe på tösen med blodhanden placerad under ett grönt skynke.
”Tur att du tvättade i går, nu har man så man klarar sig ett tag” (Manne), ”Om dom tar hela handen kan du få krok” (Jag), ”Alltså, jag har fått en finne på näsan som gör FÖRJÄVVLA ont” (Manne).
Anyway, bakjouren kom och sydde fast lilla tippen, gav smärtstillande och sen gick vi in på IVA och drack varm choklad med Marias arbetskompisar. Nu har hon fått peace-bandage och mår efter omständigheterna rätt ok. Lilla tjejen.

2 reaktioner till “Norrländsk akutvård

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s