Nu ska jag sova och när jag vaknar i morgon vill jag ha massor av svar på följande fråga: Varför kan inte fåglar para sig mellan arterna?
Hundar kan, katter kan, varför kan inte fåglarna?
Varför finns det chabradorer och labradoodles men inte svorkar?

8 reaktioner till “En fågelfundering

  1. det kan inte bli nagra svorkar eftersom det finns snorkar… och det skulle bli sa jobbigt for oss manniskor om vi skulle behova komma pa nya namn hela tiden…

  2. Eventuellt fattar inte en sparv att en skata är en fågel och skata ser sparven som mat. Tänk dig en storspov och en sparv. Storslarver. Fattar du???!! HAHA!! Jag är så rolig!!!

  3. Det är de domesticerade (av oss tvåbenta däggisar tämjda)arterna som kan få fertila avkommor, eftersom det är vår avel på t ex Dingon (urhunden) som skapat raser utifrån våra behov. Vallning, vakt, jakt etc. Kor, hästar, får, grisar, hundar, katter etc har vi klåfingermänniskor fixat så de passar olika klimat, gruvorter eller vad vi nu kan ha haft för behov. Dock kan ju Tjäder och Orre para sig och få Rackelhannar, men de är ju hönsfåglar bägge. Dock kan ju inte alla hundar para sig, av praktiska skäl, Chihuahuahund med Grand Danoistik t ex.

  4. Det är de domesticerade (av oss tvåbenta däggisar tämjda)arterna som kan få fertila avkommor, eftersom det är vår avel på t ex Dingon (urhunden) som skapat raser utifrån våra behov. Vallning, vakt, jakt etc. Kor, hästar, får, grisar, hundar, katter etc har vi klåfingermänniskor fixat så de passar olika klimat, gruvorter eller vad vi nu kan ha haft för behov. Dock kan ju Tjäder och Orre para sig och få Rackelhannar, men de är ju hönsfåglar bägge. Dock kan ju inte alla hundar para sig, av praktiska skäl, Chihuahuahund med Grand Danoistik t ex.

  5. Först var jag inne på samma som erika, men jag tror det är ren instinkt. De är ju liksom inte så jävla smarta och sånt. Fast jag är rätt säker på att det finns nån äckelskata som försökt sätta på en stackars sparv nångång..

Kommentera