Alltså, angående debattartikeln jag kommenterade så var det ju synd att hon inte tog upp att det gjorts en undersökning på de bitande hundarna, men det har det och mer om mördartaxar och mördarchihuahuor* kan man läsa här.
Anders hade dock en poäng på jobbet i går: Hur många ägare av varje hundras har de intervjuat? Räknas ett bett en gång eller som antalet bett? Är strävhårig tax blodtörstigare än silkestax?

För er som inte orkar klicka vidare kommer listan här, direkt copy pastad från Expressen.

1) Tax
2) Chihuahua**
3) Jack Russel terrier
4) Akita
5) Australisk boskapshund
6) Pitbull
7) Beagle
8) Engelsk springerspaniel
9) Bordercollie
10) Schäfer

* Hur i hela fridens dagar böjer man chihuahua? Chihuahuaor?
** På mitt nya favvoforum, vovve.net, har jag lärt mig att chihuahuaägare kallar sina jyckar för ”vavvor”.

5 reaktioner till “Topp 10 mördarhundar – jag har hela listan!

  1. Faktum är att Oskar, när han var valp, alltid var väldigt förtjust när Leif GW dök upp i Efterlyst eller var det nu var han var med då. Han har taxtycke.

    Gilla

  2. Listan var alltså över hundarna som ”bråkar” mest. ????? Vad ingår i ”bråka”? Skulle också vara intressant att se hur många småbarn som blivit ihjälbitna av chihuahuor (som böjs just så). Nu vill jag inte dra igång mördarhundsdebatten igen, bara kanska säga såhär, att hur ”bråkiga” chihuahuor än är, blir jag betydligt lugnare om det är chihuahuor som används som accessoarhundar för kriminella än staffar. Problemet är ju trots allt detta, att när staffar/rottisar/andra väldigt stora och starka raser kommer i händerna på fel personer som medvetet gör dem rädda, aggressiva och osäkra, så blir de farliga. De blir det. Det är inte hundarnas fel. Men det är icke desto mindre sant.

    Gilla

  3. Det där förklarar saken varför jag blev misstänksam med Oskar när jag träffade honom.. Han stod där och viftade på svansen för att lura mig att han var snel, och sen ville han inte annat än hoppa upp och bita mig i pungen 😦 Tur att han hade diskbråck!Hoppas han mår bättre nu för han är ju som fin ändå, även fast han är aggressiv 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s